X. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

Pozdravljeni strelke in strelci in vsi ljubitelji športnega strelstva velikega kalibra!

Danes bom povzel zadnje, X. kolo Lige Alpe Adria 2019, ki se je odvilo 28.9.2019.

Pot do zadnje tekme X. kola Lige Alpe Adria 2019, je bila naporna, na čase z presenetljivimi obrati, nekaj presenečenji in z veliko mero športne tekmovalnosti, ki smo ji lahko priča tudi pri vseh ostalih športih.

Nekateri strelci so briljirali od prve in vse do zadnje tekme. Drugi niso našli tiste forme iz leta 2018, a ekipe so bile letos zelo konkurenčne in si sledile  tesno ena za drugo. V letošnji Ligi Alpe Adria 2019 so padale “stotke”, kot še nikoli. Tarče od marsikaterega strelca so letos bile kot naslikane za na steno. Nekateri strelci so odstrelili takšno “grupo”, da bi človek pomislil, da so metki bili lasersko vodeni v center desetke oz. muš, kot rečemo športni strelci. Konkurenca je bilo izjemno ostra in boj za najvišja mesta zelo napet.

X. kolo Lige Alpe Adria 2019 je bilo letos izjemno zanimivo, saj so mnogi strelci postali izredno natančni in so lahko presenetili kadar koli, tudi v zadnjem kolu.

Zadnje X. kolo Lige Alpe Adria, že tradicionalno organizira največji strelski klub v Sloveniji, SD Policist. Tekma se odvije na strelišču Zveze strelskih društev Maribor v Melju. Za mnoge strelce domač teren.

Naš portal pa je bil eden od sponzorjev, za nagrado smo prispevali naš vrhunski izdelek, narejen posebej za strelce Lige Alpe Adria: Kovček za orožje Alpe Adria (klik).

 

Razpis X. kolo Lige Alpe Adria 2019

 

Tekme se je udeležilo 95 tekmovalcev, ki so tekmovali v 28. ekipah. Mikročasovnico X. kola Mednarodne lige Alpe Adria 2019 si lahko ogledate spodaj.

Tekme v organizaciji SD Policist so vedno organizirane na najvišji ravni in brez zapletov. Vsakdo ve kakšna je njegova naloga na tekmi. Od tistih, ki menjavajo tarče, sodnikov, strežba hrane in ostalih, ki pomagajo pri raznih drugih delih, ki so potrebna za brezhibno izvedbo tekme. Za odlično organizirano tekmo poskrbi predsednik SD Policist George Simič, ki je letos pomagal tudi našemu mlademu portalu http://www.sportno-strelstvo.si. Dovolil nam je objavo slik iz tekem, rezultatov tekmovanj in pomagal z ostalimi nasveti. Na tem mestu iz srca hvala!

 

PIŠTOLA POSAMEZNO

X. KOLO MLAA 2019 PIŠTOLA POSAMEZNO

Prvo mesto in s 194. krogi je osvojil Darijan Gomivnik SK Maribor I. Tudi letos je zmagoval in osvajal odličja, skoraj na vseh tekmah. Največkrat je SK Mariboru reševal čast kluba z svojimi izjemnimi rezultati.

Drugo mesto je pri streljal Bojan Jelen SD Proarmis I s prav tako 194. krogi a z manj muši, kot prvo uvrščeni. Njegovih dosežkov ni potrebno posebej omenjati za vse tiste, ki ga poznajo.

 

X. kolo MLAA: Pištola 1.mesto Gomivnik, 2.mesto Jelen.

 

Tretje mesto je pripadlo presenečenju letošnje Lige Alpe Adria 2019, Jasmin Beganoviću SD Fenix I. S 193. krogi je ponovno prinesel medaljo klubu SD Fenix I, ki bo lahko končno svoje prostore oplemenitil z nekaj novimi pokali, ki jih je za njih pri streljal Jasmin Beganović.

Pištola 3.mesto Beganović, 1.mesto Gomivnik, 2.mesto Jelen.

 

Že pred X. kolom Lige Alpe Adria 2019 pa je odjeknila novica, ki je že nekaj časa visela v zraku. V novi sezoni Lige Alpe Adria 2020, bo Beganović streljal za SD Proarmis. Zanj so se borili tudi ostali strelski klubi, ki so že na prvi tekmi Lige Alpe Adria 2019 prepoznali njegov strelski talent.

Naj omenim samo to, da se je zanj zanimal tudi SK Maribor. Jasmin je izbral SD Proarmis, v  katerem, kot pravi sam, se odlično razume z novimi sotekmovalci. So kot ena velika družina, ki nad vse ceni talent in ogromno vlaga v svoje strelce. Marsikateri klub, bi si lahko jemal zgled po njih. Namreč športni strelec, posebej talentiran, je pri njih v ospredju. Klub prav tako nikoli ne varčuje na tekmah in pošilja vse svoje ekipe na vse strelske tekme. Ne na zadnje, so strelski klub z namenom in jih ne zanimajo druge stvari, ki ne spadajo v področje športnega strelstva.

Menimo, da se bo Jasmin v novem klubu odlično počutil, novi klub mu bo namreč v oporo in mu nudil celoten support, ki pa ga žal v SD Fenix ni bil deležen. Tako bo lahko ta strelec še bolj napredoval.

 

REVOLVER POSAMEZNO

X. kolo revolver posamezno

 

Prvo mesto s 193 krogi je osvojil Bojan Fras SD Proarmis I. Ta odličen strelec je letos odnesel kar nekaj medalj in gotovo še ni rekel zadnje. Trud, ki ga Fras vlaga v strelstvo je abnormen in vrhunski rezultati so največja nagrada za ta vložen trud.

Drugo mesto je osvojil Marko Jagodic Društvo ostrostrelcev v LJ, s 193. krogi, a z manj desetkami, kot prvo uvrščeni. Kot sem že na začetku omenil, čudeži oz. presenečenja se dogajajo v Ligi Alpe Adria, to ni bilo letošnje prvo.

Na tretjem mestu, vsem znani obraz Darijan Gomivnik SK Maribor I, s 192 krogi. Letošnja sezona je bila zanj gotovo naporna. Težave v ekipi, ki pa jih je sam skušal reševati z nekaj nadpovprečnimi rezultati v letošnji sezoni. Kar nekaj “stotk” je odstrelil, a ni bilo vedno dovolj, da bi ekipno posegli po najvišjih stopničkah. Vseeno sam ostaja zvest sebi in vrhunskim rezultatom, ki jih je nizal vso sezono. Zelo bi bila zanimiva ekipna kombinacija v novi sezoni Gomivnik-Beganovič, a se tokrat ni izšlo.

 

Revolver 3.mesto Gomivnik, 1.mesto Fras, 2.mesto Jagodic.

 

Vseeno se je SK Maribor odločil, da bo okrepil svojo prvo ekipo in tako je tik pred podelitvijo medalj X. kola, bil dorečen prestop Christiana Hirtza in Franc Praha iz kluba SSV Jagerberg (AUT), v klub SK Maribor za sezono 2020. O tem več kdaj drugič. So pa mnogi bili mnenja, da je to pravilna odločitev vodstva kluba, predvsem na željo Gomivnika, da v klub pripelje strelce, ki veliko vlagajo v športno strelstvo.

 

EKIPNO PIŠTOLA

X. KOLO EKIPNO PIŠTOLA

Zlato medaljo je z veliko prednostjo 571 krogov osvojil SD Proarmis I: Jelen, Fras, Svetelšek. Odličen zaključek lige za to zmagovalno ekipo, ki je letos blestela v vseh pogledih. Timski, bojevniški duh je te strelce naredil skoraj nepremagljive.

 

Pištola 1.mesto ekipno SD Proarmis: Fras, Jelen, Svetelšek.

 

Nikoli ni prepozno, bi lahko rekli. Na drugo mesto, so se ekipno pištola, uvrstili SK Maribor I: Miklavc, Gomivnik, Voglar. Vso sezono, z izjemo Gomivnika, sta Miklavc in Voglar lovila formo in proti koncu sta se začela prebujati. Miklavc in Voglar sta se našla in ponovno dokazala, kar sta v prejšnji sezoni dokazovala vse tekme, da SK Maribor želi na sam vrh. Nekoliko prepozno za sezono 2019, a odlična popotnica za novo sezono 2020. Mnogi nismo dvomili, da se bosta vrnila na svoja stara pota in smo bili na tej tekmi zelo veseli za ta njihov ekipni uspeh.

Pištola 2.mesto ekipno SK Maribor I: Voglar, Gomivnik.

 

Bron je osvojila ekipa SD Policist I: Kovač, Kos in Šalamun. O tej ekipi sem že pisal in tudi tokrat niso razočarali in odnesli medaljo. Vsem pa je jasno, da fantje želijo še več. To tudi zmorejo in znajo. Kar nekaj krat so v tej sezoni to že dokazali in na zadnji tekmi desetega kola naredili dober vtis in odlično popotnico za novo sezono. Vedno nasmejana Kos in Šalamun imata kaliber 45 naštudiran do potankosti in po to recepturo hodijo strelci od daleč. Kovač z svojimi častitljivimi leti in ostrostrelsko natančnostjo pa je tako razred zase in spada v sam vrh športnih strelcev. Vsi skupaj so odlična ekipa in ponos SD Policista.

 

Pištola 3.mesto ekipno SD Policist: Šalamun, Kovač, Kos.

 

EKIPNO REVOLVER

V disciplini revolver ekipno, so vse tri zmagovalne ekipe iz discipline ekipno pištola, vajo ponovile in osvojile medalje v enakem vrstnem zaporedju.

Prvo mesto SD Proarmis I s 574 krogov.

Srebro s 569. krogi je odnesel prebujeni SK Maribor I, v nekoliko drugačni sestavi: Peršak, Gomivnik in Voglar.

Bron je osvojil SD Policist I s 566 krogi.

Rezultati 10 kolo 2019(klik).

 

PIŠTOLA POSAMEZNO SKUPNO

Sedaj so na vrsti še skupni končni rezultati Mednarodne lige Alpe Adria 2019. Tisti, ki ne vedo, vsakemu strelcu se od 10. tekem brišeta dva najslabša rezultata, v obeh disciplinah.

Prvak v pištoli Mednarodne lige Alpe Adria je tudi to sezono, nihče drug, eden in edini Darijan Gomivnik SK Maribor I. Letos je dosegel skupno 1555 krogov in prepričljivo ponovno osvojil naslov prvaka. Ne obstaja mnogo strelcev, ki bi toliko let zapored osvajali ta naslov. O njegovih dosežkih in rekordih pa kdaj drugič bolj podrobno. Nekoč sem slišal nekoga reči, da ja Darijan, ne samo velik vrhunski strelec, ampak da je neponovljiv. To, da je zadnja leta vsakič prvak,  je samo še dodatna potrditev. Čestitke tudi iz našega portala!

 

Gomivnik ob prejemu zlate medalje za prvo mesto pištola in revolver skupno. Ponovno osvojil dvojno krono.

 

Drugo mesto v skupnem seštevku je osvojil odlični Nenad Vignjević SD Proamris I, s 1528 krogi. Tudi on ima sicer osvojenih kar nekaj naslovov, tudi naslov prvaka.

S tremi pikami manj, to je 1525 krogov, je bron v skupnem seštevku osvojil Bojan Jelen SD Proarmis I in tudi sicer večkratni prvak lige. Ustanovitelj kluba SD Proarmis je okoli sebe zbral veliko odličnih strelcev, ki so iz leta v leto boljši in tekom lige osvajajo najvišja mesta. Poleg tretjega mesta v ligi mu moramo čestitati tudi za velik dobrinos v športnem strelstvu in trud, ki ga vlaga v strelce in športno strelstvo nasploh.

REVOLVER POSAMEZNO SKUPNO

Prvo mesto je v skupnem seštevku, tudi v disciplini revolver pripadlo, nikomur drugemu kot Darijan Gomivniku SK Maribor I. S 1554 krogi je ponovno osvojil tudi ta naslov in je tako nesporni prvak Mednarodne lige Alpe Adria 2019 v obeh disciplinah tudi letos. Čestitke! Kdor ga pozna, bo vedel da to zanj ni neverjetno, ni nemogoče, ampak lahko to vedno znova ponovi. Kljub močni konkurenci, prestol najboljšega, ultimativnega strelca Mednarodne lige Alpe Adria, tudi letos pripada Gomivniku. Še enkrat, znova je združil oba naslova.

Srebrno medaljo v skupnem seštevku je osvojil Bojan Jelen SD Proarmis I, s 1539. krogi.

Tretje mesto pa je letos pripadlo, naravnost fantastičnemu, Iztok Kajzerju SD Policist III. Dosegel je 1532 krogov.

 

Dobitniki medalj revolver skupno: 2. mesto Jelen, 1. mesto Gomivnik, 3. mesto Kajzer.

 

EKIPNO PIŠTOLA SKUPNO

V skupnem seštevku v disciplini pištola ekipno je nesporni zmagovalec SD Proarmis I, ki je osvojil ekipni naslov prvaka. Z najbrž rekordno prednostjo pred ostalimi, to je 4565 krogov, so upravičeno slavili in dvignili pokal prvakov Lige Alpe Adria 2019.

 

1. mesto ekipno pištola skupno: SD Proarmis I.

 

Na drugem mestu je slavil SD Policist I, s 4513 krogi.

 

2. mesto pištola ekipno skupno: SD Policist I.

 

Na tretjem mestu skupnega seštevka pa je s 4500 krogi slavil SD Policist III.

 

3. mesto pištola ekipno skupno: SD Policist III.

EKIPNO REVOLVER SKUPNO

V revolver ekipno je v skupnem seštevku ponovno slavil SD Proarmis I, 4592 krogov. Tako je SD Proarmis I osvojil oba ekipna naslova, pištola in revolver in zasluženo odnesel zlati pokal tudi v tej disciplini. Iskrene čestitke!

Drugo mesto in 4542.  krogi je osvojil, enako kot v disciplini pištola, odlični SD Policist I.

Tretje mesto so odnesli SD Policist III. Dosegli so 4540 krogov.

 

MLAA 2019 skupni rezultati(klik).

 

Z podelitvijo medalj 10. kola in podelitvijo medalj skupnega seštevka se je končala Mednarodna liga Alpe Adria 2019.

Tako je za nami še ena naporna, a vrhunska sezona Lige Alpe Adria. Doživeli in odstrelili smo 10 tekem. Vse od Maribora, Zasavja in Posavja ter vse do Ljubljane, se je odvijala Liga Alpe Adria 2019. Konec Lige Alpe Adria je marsikdo preživel na vesel način. Ob pijači s sotekmovalci iz različnih klubov, smo med seboj delili izkušnje, muke, travme in predvsem tudi dosežke in vesele trenutke. Konec Lige Alpe Adria je trenutek ko se pozabi na rivalstvo med klubi in tekmovalci. Vsak športni strelec seže drugemu v roko in čestita zmagovalcem in dobitnikom medalj. Vsi si medsebojno zaželimo sokolje oko in mirno roko v naslednji sezoni Mednarodne lige Alpe Adria. To je to, kar spada k vsakemu športu!

 

Ostanite z nami tudi v novi sezoni Mednarodne lige Alpe Adria 2020. Za vsako tekmo lige bomo objavili prispevek, ki bo govoril o rezultatih, tekmovalcih, ekipah in dobitnikih medalj.

 

GALERIJA SLIK X. KOLO

 

 

 

Tarča Bojan Fras revolver.

 

Tarča Darijan Gomivnik pištola.

 

Tarča Gorazd Hafner pištola.
Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

I. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

I. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je zaradi znanih razlogov, kar precej zamaknilo. Neskončno smo veseli, da se je situacija končno umirila in lahko

III. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

  Pozdravljeni! Danes objavljam reportažo III. kola Lige Alpe Adria 2020! Tekma se je odvila 20.6.2020 na strelišču v Melju. Tekmo je organiziralo Strelsko društvo

IV. POKAL KIDRIČEVO

  V soboto 11.7.2020 se je že četrtič zapored odvila tekma za Pokal Kidričevo. Štiri leta nazaj, ko je SD Kidričevo prvič organiziral to tekmo,

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke