V. kolo lige Alpe Adria 2019

 

 

 

Lep strelski pozdrav vsem skupaj!

Danes bom povzel rezultate V. kola MLAA, ki se je odvijalo 8.6.2019 na strelišču v Melju v organizaciji SK Devetka.

Razpis (klik): Razpis V.kolo MLAA 2019

Ker sem član SK Devetke je prav, da najprej namenim nekaj besed o tem klubu v katerem sem začel svojo strelsko pot.

SK Devetka je manjši klub, ki šteje cca 20 članov. A če smo manjši po številu članov, to nikakor ne pomeni, da nimamo v klubu velikih strelcev.

Predsednik kluba Miran Žvajker je oseba z velikim srcem, ki vedno rad pomaga in svetuje novim strelcem. Član SK Devetke pa je tudi šampion med strelci Darijan Gomivnik. Čeprav Darijan danes tekmuje za SK Maribor, je ostal zvest član Devetke.

V SK Devetki je Darijan začel svojo bogato strelsko kariero. Za športno strelstvo ga je navdušil Miran Žvajker. Kmalu se je izkazalo, da ima Darijan v sebi velik naravni talent. V takšni meri, ga osebno nisem opazil pri nobenem drugem strelcu.

Davnega leta 2013 smo se po naključju srečali na strelišču v okolici Maribora. Beseda je dala besedo in čez teden ali dva sem postal član SK Devetke. Za mladega strelca, ki poprej ni dobil pravih in zanesljivih informacij o tem športu, sta bila Miran in Darijan kot strelska enciklopedija. Z navdušenjem sta delila svoje znanje in izkušnje in od obeh sem se naučil mnogo pomembnih stvari.

To je bilo ravno v času, ko je Darijan Gomivnik začel vidno kazati svoj strelski talent in opozarjati nase z vedno boljšimi rezultati. Postajal je eden vidnejših športnih strelcev, ki zaznamuje in kroji strelsko sceno tudi danes.

Ko sedaj gledam nekatere začetnike, kako delajo tiste osnovne začetne napake, recimo kakšno orožje kupiti, se zavem kakšno srečo sem imel, da sem spoznal Mirana in Darijana. Na tem mestu bi se iz srca zahvalil obema!

SK Devetka ni klub, ki bi gradil svoje ime na velikem številu članov, ampak je klub, ki lahko novim, mladim strelcem preda ogromno dragocenega znanja. Vidnejša člana kluba SK Devetke sta tudi tajnik in odličen strelec Robert Krašovec in njegova žena in tudi odlična strelka Maruša Krašovec.

V klubu veljajo stroga pravila in kdor želi postati član, samo da bi najhitreje dobil svoj prvi kos orožja, naj se k nam ne vpisuje. Vsi začetniki morajo pokazati pravilen odnos do orožja in se aktivno udeleževati treningov in tekem vsaj dve leti, da klub izda potrdilo.

Pa gremo k rezultatom V. kola MLAA.

 

REZULTATI PIŠTOLA&REVOLVER POSAMEZNO

 

Prvo mesto pištola posamezno je osvojil Darko Kovač SD Policist I s 192. krogi. Ta vrhunski strelec skoraj nikoli ne razočara in na tej tekmi je prevzel pobudo in zmagal.

 

Drugo mesto v pištoli je zasedel Darijan Gomivnik SK Maribor I s enakim številom krogov 192. Odločala je druga serija v kateri je bil Darko Kovač boljši.

Tretje mesto je pripadlo Branko Peterki SK Stotka s 191. krogi.

 

Spodaj na sliki vsi trije dobitniki medalj v disciplini pištola posamezno (od leve proti desni): Gomivnik SK Maribor I, Kovač SD Policist I in Peterka SK 100TKA.

 

Rezultati disciplina revolver posamezno

Na prvem mestu s 195. krogi legenda strelstva Bojan Jelen SD Proarmis I.

Na drugem mestu mu z enakim številom krogov 195, sledi Darijan Gomivnik SK Maribor I, odločala je druga serija.

 

Tretje mesto si je izboril Iztok Kajzer SD Policist III. S 193. krogi je tudi tokrat dokazal, da spada v sam vrh.

 

REZULTATI PIŠTOLA&REVOLVER EKIPNO

Pištola ekipno

Prvo mesto je presenetljvo osvojila ekipa SK 100TKA v sestavi: Matjaž Brenkuš, Nadja Brenkuš in Branko Peterka (vsi na sliki spodaj). Dosegli so 560 krogov.

SK 100TKA je poskrbela za veliko presenečenje V. kola. Ekipa je z mlado in talentirano strelko Nadjo Brenkuš, ki gre po stopinjah svojega očeta Matjaža Brenkuša in Iztokom Peterko, ki je osvojil medaljo tudi med posamezniki, pokazala da znajo narediti vrhunski rezultat vreden samega zlata. Čestitke!

 

Drugo mesto pištola ekipno je osvojil SD Proarmis I s prav tako 560 krogi a z manj desetkami kot prvo uvrščeni. Ekipo so sestavljali: Bojan Jelen, Nenad Vignjević in Marko Svetelšek.

 

Tretje mesto ekipno pištola s 559 krogi je osvojil SD Policist III: Jernej Kalšek, Iztok Kajzer in Gregor Fekonja (na sliki spodaj).

 

Na spodnji sliki dobitniki ekipnih medalj v disciplini pištola ekipno.

Revolver ekipno

Na prvem mestu revolver ekipno s velikim naskokom, kar 10 krogi prednosti je zasluženo osvojila ekipa SD Proarmis I: Bojan Jelen, Nenad Vignjević in Marko Svetelšek.

Drugo mesto revolver ekipno so osvojili vedno odlični strelci iz ekipe SD Policist III: Jernej Kalšek, Iztok Kajzer in Blanka Janota. Dosegli so 567 krogov.

Tretje mesto z rezultatom 566 krogov je pripadlo SK Maribor I: Darijan Gomivnik, Boris Peršak in Darko Voglar (vsi na sliki spodaj).

Vsi rezultati V. kola MLAA (klik): Rezultati 5 kolo 2019

Na zgornji povezavi lahko čisto spodaj najdete tudi skupne rezultate vseh 5 kol skupaj.

V pištoli posamezno po 5. kolih zanesljivo vodi Darijan Gomivnik SK Maribor I s 969. krogi.

Na drugem mestu pištola posamezno v skupnem seštevku je Nenad Vignjević SD Proarmis, 954 krogov.

Na tretjem mestu mu sledi Marko Svetelšek SD Proarmis s 946. krogi.

V skupnem seštevku revolver posamezno na vrhu ni sprememb. S 971 krogi vodi Darijan Gomivnik SK Maribor I, sledi mu Bojan Jelen SD Proarmis I s 962 krogi in tretje mesto Darko Kovač SD Policist I, 958 krogov.

Do konca je še 5 kol in lahko se spremeni še marsikaj.

Še nekaj slik iz 5. kola MLAA:

Podelitev medalj (slika spodaj) sta vodila predsednik kluba SK Devetka Miran Žvajker in članica SK Devetka priznana modna oblikovalka in kreatorka Tanja Uvera.

Na spodnji sliki prav tako Miran Žvajker, Tanja Uvera in novi up SK Devteke Bojan Cviker.

 

Na spodnji sliki tarča Darijan Gomivnik pištola prva serija.

 

Na sliki spodaj tarča Iztok Kajzer.

 

Naslednje VI. kolo MLAA se je odvilo 15.6.2019 na strelišču Dušan Poženel v Rečici pri Laškem.

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

II. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

Pozdravljeni strelke in strelci, ter vsi ljubitelji športnega strelstva. Pred vami je reportaža iz II. kola Lige Alpe Adria 2020, ki se je odvila na

IV. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

  Pozdravljeni vsi ljubitelji športnega strelstva! Objavljam povzetek IV. kola Lige Alpe Adria 2020, ki se je odvil dne 4.7.2020 na strelišču v Ljubljani. Tekmo

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke