I. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

I. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je zaradi znanih razlogov, kar precej zamaknilo. Neskončno smo veseli, da se je situacija končno umirila in lahko ponovno tekmujemo, seveda ob upoštevanju dodatnega protokola COVID-19.

I. kolo Lige Alpe Adria 2020, se je odvilo 6.6.2020 na strelišču OZSČ Hrastnik.

Če nam je lani, (https://sportno-strelstvo.si/vii-kolo-lige-alpe-adria-2019/) zagodlo med tekmo vreme, so tokrat vsi pogoji bili idealni.

Organizator prvega kola, OZSČ Hrastnik je presegel pričakovanja in tekmovanje se je izvedlo na profesionalni ravni ob upoštevanju protokola COVID-19. Za tekmo so pripravili zelo domiseln načrt oz. potek tekmovanja, ki ga bo gotovo kopiral še kakšen drug strelski klub, ki si želi izvesti tekmovanje na tako visokem nivoju. Vsi smo se lahko naučili, kako izvesti tekmovanje ob upoštevanju zgoraj omenjenega protokola in zagotoviti visoke standarde organizacije. Na tem mestu čestitke organizatorjem tudi iz naše strani!

 

 

Tudi linijski sodniki so svojo vlogo z dodatnimi pojasnili opravili profesionalno, pohvaliti pa moram izjemno ekipo, ki je pobirala in menjavala tarče. Za 16 strelskih mest so bili super hitri in menjava se je zgodila v sekundah.  Spodaj si lahko ogledate video menjave tarč.

 

Tekme se je udeležilo 90 tekmovalcev in tekmovalo je 25 ekip.

Mikročasovnica I.kolo 1 do 10
                                                                                                     Mikročasovnica I.kolo 1-10

 

Mikročasovnica I.kolo 11 do 16
                                                                                                    Mikročasovnica I.kolo 11-16

 

PIŠTOLA POSAMEZNO

 

Prvo mesto, v disciplini pištola, je osvojil lanski prvak Darijan Gomivnik s 191 krogi. Začel je enako kot lani, z zmago.  Na tem mestu lahko z vami delim ekskluzivno zgodbo, da je dva dni pred tekmo Darijan imel težave z merkom na pištoli, ki se mu je zamaknil. Merek je preprosto popustil. Samo dan pred tekmo je za silo popravil merek na svoje mesto. Marsikdo bi popustil pod takšnim pritiskom, Darijan pa je razred zase.

 

Prvo mesti pištola Darijan Gomivnik - Hrastnik
1. mesto pištola posamezno SK Maribor I: Darijan Gomivnik

 

Drugo mesto je zasedel vedno odlični Darko Kovač SD Policist I s prav tako 191 krogi, a z manj desetkami in slabšo drugo serijo, kot prvo uvrščeni.

 

Darko Kovač _ Hrast ik
2. mesto pištola posamezno SD Policist I: Darko Kovač

 

Na tretje mesto se je zavihtel Christian Hirz, ki je lani konec sezone prestopil v SK Maribor in tako okrepil prvo ekipo SK Maribor. Kot vidimo je okrepitev prinesla želeno osvežitev, ki so jo v SK Maribor še kako potrebovali.

 

Tretje mesto pištola posamezno SK Maribor I: Christian Hirz

 

Seveda pa moramo omeniti tudi odlično strelko, ki zastopa barve SD Policist, Blanko Janoto, ki je že lani opozorila z svojimi odličnimi nastopi. Tokrat je osvojila 4. mesto, kar pomeni, da tudi letos cilja na višja mesta.

 

REVOLVER POSAMEZNO

Pri revolverju posamezno je zmagal Iztok Kajzer SD Policisti I, s kar 195 krogi je preprečljivo in zasluženo osvojil najvišje odličje.  Tudi lani je Iztok izstopal in večkrat dokazal, da je strelec, ki dosega vrhunske rezultate.

 

1. mesto revolver posamezno SD Policist I: Iztok Kajzer

 

Na odličnem drugem mestu je pristal razpoloženi Boris Peršak, ki zadnje čase ponovno pridno trenira. Ta strelec je nekdaj narekoval tempo v ligi Alpe Adria, sedaj pa se ponovno vrača, na najvišjih mestih. V SK Mariboru so veseli, da je v njihovi drugi ekipi revolveraš, ki mu visoki rezultati niso tuji.

 

Boris Peršak 2. mesto revolver - Hrastnik
2. mesto revolver posamezno SK Maribor II: Boris Peršak

 

Tretje mesto je osvojil Nenad Vignjević SD Proarmis I, s 192 krogi a manj muši, kot drugo uvrščeni. Če se mu v pištoli ni vse poklopilo je ta izkušen in prekaljen strelec v revolverju še enkrat več pokazal, da zna odstreliti za najvišja mesta.

 

Nenad Vignejvić 3. mesto revolver - Hrastnik
3. mesto revolver posamezno SD Proarmis I: Nenad Vignjević

EKIPNO PIŠTOLA

V disciplini ekipno pištola so suvereno slavili SK Maribor I, v sestavi Hirz, Gomivnik in Voglar. S kar 569 krogi in 6 krogi prednosti pred drugo uvrščenimi so nadigrali konkurenco in napovedali, da bo letos zgodba drugačna. Okrepitev tako odličnega strelca kot je Christian Hirz, ki tudi v Avstriji osvaja odličja enega za drugim, je bil očitno pravi recept za novo sanjsko ekipo SK Maribor I.

 

Prvo mesto ekipno pištola SK Maribor I: Hirz, Voglar, Gomivnik

 

Na drugo mesto so se zavihteli lanski ekipni prvaki SD Proarmis I v sestavi: Jelen, Vignjevič in Svetelšek. Dosegli so 563 krogov.

 

Tretje mesto so osvojili SD Policist I s 557 krogi. Ekipo so sestavljali: Kovač, Kajzer in Šalamun.

 

3. mesto ekipno pištola SD Policist I: Kovač, Kajzer

REVOLVER EKIPNO

Pri revolverju je pri ekipnih rezultatih blestel SD Policist I. Ekipo so sestavljali prvovrstni strelci, tega največjega kluba: Kovač, Kajzer, Šalamun. Zmagali so z zavidljivo prednostjo, to je 571 krogov in 7 krogov prednosti pred drugo uvrščeno ekipo SK Maribor II.

 

1. mesto ekipno revolver SD Policist I: Kovač, Kajzer

 

Ekipa SK Maribor II je pripravila presenečenje. Z dvema izkušenima strelcema, Boris Peršak, Bojan Miklavc in nadobudnim, iz leta v leto boljšim strelcem Marko Remsom, so dosegli 564 krogov, kar je bilo dovolj za odlično drugo mesto.

 

2. mesto ekipno revolver SK Maribor II: Rems, Peršak, Miklavc

Ekipa SK Maribor I je po odličnem rezultatu v pištoli imela kar pri dveh strelcih pri revolverju velike težave. Darko Voglarju je zatajila municija (slabo polnjenje), med tem ko je lanskemu prvaku Darjan Gomivniku počila igla. Čudež, da sta nekako odstrelila do konca. Velja si zapomniti, da je kakšna rezervna škatla municije vedno dobrodošla. Problem vseeno ostane, ker ne veš pri katerem naboju je šlo kaj narobe pri polnjenju.

Čast je rešila odlična druga ekipa SK Maribor II.  Bojan Miklavc, legenda športnega strelstva, je po slabem rezultatu v pištoli, zbral misli, umiril roko v disciplini revolver in spomnil, da še vedno lahko naredi prvovrsten rezultat. Med tem je vsekakor svoje naredil Boris Peršak, ki sem ga že omenil v posameznih rezultatih.

Bron so osvojili SD Proarmis III: Beganović, Fras in Šnut s 562 krogi.

Na tej povezavi najdete vse rezultate I. kola Lige Alpe Adria: Rezultati 1 kolo 2020(klik).

Tako se je končalo I. kolo Lige Alpe Adria 2o20. Zelo smo veseli, da lahko končno spet treniramo in tekmujemo. Tekme so v juniju vsako soboto. Spremljajte tudi našo naslednjo reportažo za 2. Kolo Lige Alpe Adria 2020, ki se bo odvilo 13.6.2020 v Mariboru, na strelišču v Melju, v organizaciji SD Proarmis.

 

GALERIJA SLIK IN VIDEO IZ TEKME

 

 

Na tekmi je bilo odstreljenih nekaj odličnih tarč.

Tarča George Simič revolver

 

Tarča Iztok Kajzer revolver-1

 

Tarča pištola Christian Hirz

Video I. kolo Lige Alpe Adria 2020

 

Čakalnica

 

Sprejemna točka

 

Sodniška pisarna

 

Ostale slike iz I. kola Lige Alpe Adria 2020

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

X. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

Pozdravljeni strelke in strelci in vsi ljubitelji športnega strelstva velikega kalibra! Danes bom povzel zadnje, X. kolo Lige Alpe Adria 2019, ki se je odvilo

I. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

I. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je zaradi znanih razlogov, kar precej zamaknilo. Neskončno smo veseli, da se je situacija končno umirila in lahko

VIII. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

Pozdravljeni vsi skupaj. Tokratni blog bo povzetek 8. kola Mednarodne lige Alpe Adria 2019, ki se je odvil 7.9.2019 na strelišču Agnez Trbovlje v organizaciji

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke