II. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

 

medalje 2. kolo MLAA

 

Drugo kolo lige Alpe Adria je organiziral SK Maribor. Tekma se je odvila na mestnem strelišču v Melju, dne 6.4.2019.

Razpis link ( klik ): Razpis II.kolo MLAA 2019

Za marsikaterega športnega strelca je to domač teren. Klubi kot so SD Policist, SK Maribor, SD Veteran, SD Proarmis in še mnogi drugi  imajo treninge na tem strelišču. Večini strelcev je to strelišče poznano, saj se v ligi največ tekem odvije na tem strelišču. Strelišče ima 10. strelskih mest in je eno boljših, vsaj na štajerskem delu.

Organizator tekme SK Maribor, vsako tekmo pripravi na visokem nivoju, kot se za ligo Alpe Adria spodobi. Vse poteka gladko, brez zapletov, k temu največ pripomoreta tajnik kluba in sodnik Mile Stošić in Marko Rems ( hrana, nabava, prevoz itd. ) ter mnogi drugi člani, ki prostovoljno pridejo menjavati tarče. Hrana na tej tekmi je odlična. Za SK Maribor velja, da ni polovičarski klub, poleg odličnih strelcev, ki že več let dosegajo izjemne rezultate na strelskih tekmah, so tukaj še ostali člani, ki sicer ne tekmujejo aktivno, a so v pomoč na strelskih tekmah. Klub že več let uspešno vodi predsednik kluba Milorad Popovič  ( na sliki spodaj ), ki je tudi sam bil zelo uspešen strelec.

 

Mikročasovnica ( klik ): Mikročasovnica II.kolo MLAA 2019

EKIPNI REZULTATI PIŠTOLA & REVOLVER

 

V pištoli ekipno so ponovno blesteli SD Proarmis I v sestavi: Bojan Jelen, Nenad Vignjević ( oba na sliki spodaj ) in Marko Svetelšek. Suvereno so odstrelili vsi trije strelci in dosegli 578 krogov. V prvi seriji je Nenad Vignjević odstrelil celo neverjetnih 100 krogov, drugo serijo 97 in s tem rezultatom zanesljivo zmagal tudi med posamezniki.

 

Tarča Nenad Vignjević pištola 100 krogov.

 

Na drugem mestu so s 568 krogi pristali Društvo ostrostrelcev v LJ, ekipo katerih so sestavljali: Marko Jagodič, Jože Drobun ( oba na sliki spodaj ) in Andrej Kirm.

 

Tretje mesto so osvojili SD Policist I 565 krogov v sestavi: Darko Kovač, Branko Kos in Alen Šalamun ( vsi na sliki spodaj ).

 

Revolver ekipno je z odličnimi rezultati pripadal SD Policistu. Vse njihove ekipe so blestele in zasedle prva tri mesta.

Medalje revolver 2. kolo MLAA

 

Prvo mesto revolver je zasedla ekipa SD Policist I s 573 krogi: Darko Kovač, Dušan Waldhütter  in Alen Šalamun.

Drugo mesto SD Policist II 566 krogov: Jernej Kalšek, Štefan Gajšek in Branko Kos ( na sliki spodaj ).

Trtje mesto revolver ekipno je zaokrožil SD Policist III s 562 krogi: Jože Močivnik ( na sliki spodaj ), Iztok Kajzer in Robert Nose.

 

SD Policist je klub z bogato tradicijo in vrhunskimi strelci. Je eden največji klubov v Sloveniji z največ člani. Klub lahko sestavi kadar koli tudi 4 ekipe ali več, pri čemer so vsi v ekipi odlični strelci in včasih se ne ve katera njihova ekipa bo blestela, lahko tudi vse štiri oz. tri kot se je to zgodilo na 2. kolu lige Alpe Adria. Zato ni nobeno presenečenje kako suvereno in zanesljivo so dosegli tako dober rezultat in slavili na prvih treh mestih v revolverju. Predsednik kluba SD Policist George Simič je žarel od ponosa.

Na splošno ima SD Policist sloves, da ima najbolj konstante strelce, ki vseskozi dosegajo odlične rezultate. So disciplinirani, zanesljivi in v športno strelstvo vlagajo ogromno truda, tako v razvoj mladih strelcev, kot tudi stalnih članov, ki so aktivni na vseh strelskih tekmah v Sloveniji. Mnogo zaslug za to gre pripisati ravno njihovemu predsedniku Georgu Simiču, ki kot strelski sodnik tudi poskrbi, da vse tekme v Ligi Alpe Adria potekajo brez zapletov, je gonilna sila ne samo kluba katerega predsednik je, ampak tudi celotne Mednarodne lige Alpe Adria in ostalih strelskih tekem. Brez njega si Lige Alpe Adria ne znamo predstavljati ( sojenje, vodenje in objava rezultatov, vodenje evidenc o tekmah, rekordih, posebnostih itd… ) in ima velike zasluge, da se je športno strelstvo v Sloveniji razvilo na tako visok nivo.

O Georgu Simiču si boste lahko več prebrali v posebnem velikem intervjuju na naši spletni strani, ki bo tudi prvi veliki intervju našega portala.

 

POSAMEZNI REZULTATI PIŠTOLA & REVOLVER

 

V pištoli posamezno je blestel že prej omenjeni strelec Nenad Vignjević Proarmis I ( na sliki spodaj ), v prvi seriji je dosegel neverjetnih 100 krogov, skupaj pa kar 197 krogov.

Nenad Vignjević  je že vrsto let med top strelci v Sloveniji, ne samo v ligi Alpe Adria ampak tudi na ostalih strelskih tekmah v Sloveniji in tujini in je nepogrešljivi član ekipe Proarmis I. Prej je več let tekmoval za SK Maribor I in dosegel mnogo odmevnih rezultatov, tudi v ekipni navezi z Darjan Gomivnikom ( na sliki spodaj ), ki je tokrat v 2. kolu za SK Maribor I zasedel drugo mesto s 195 krogi in v drugi seriji tudi on dosegel 100 krogov, tarčo lahko vidite na spodnji sliki. Tako je tudi SK Maribor osvojil medaljo med posamezniki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tretje mesto v pištoli posamezno pa je osvojil Marko Svetelšek Proarmis I s 195 krogi, vendar slabša druga serija od Gomivnika, ki je imel poleg 100-tke v drugem krogu tudi več mušev in desetk.

 

 

Revolver posamezno je ponovno blestel Darijan Gomivnik SK Maribor I, ki je s 194 krogi zmagal, v drugi seriji revolver pa že drugič v tem dnevu dosegel magičnih 100 krogov ( prvič v pištoli 2. serija ).

 

Sledil mu je Darko Kovač SD Policist I ( na sliki spodaj ) na 2. mestu z enakim številom krogov 194, a slabšo drugo serijo.

 

Tretje mesto je dosegel Robert Nose SD Policist III s 192 krogi.

 

 

POVZETEK

 

Gomivnikov odličen rezultat v pištoli in revolverju vseeno ni bil dovolj, da bi SK Maribor I posegel po ekipnih stopničkah.  V tako močni konkurenci samo top rezultati prinesejo možnost za stopničke. Iz prejšnjih sezon smo bili že nekako navajeni in je postala ustaljena praksa, da SK Maribor I kraljuje med najboljšimi. Letos pa nekako ne najdejo ritma, z izjemo Gomivnika. V revolverju so SK Maribor I kljub odličnemu rezultatu Gomivnika dosegli 10. mesto, prehitel jih je celo SK Maribor II na  8. mestu in SK Devetka I na odličnem 5 mestu, kar je uspeh za ta majhen klub.

Kot zanimivost lahko omenim, da je Darijan Gomivnik pričel svojo odmevno in bogato strelsko kariero ravno v klubu SK Devetka. Najbrž marsikdo ne bi verjel, da je tako majhen klub lahko izučil, tako odličnega strelca. Vsi člani SK Devetke smo zelo ponosni na dejstvo, da je strelec takšnega kova začel kariero v našem klubu, največ zaslug gre pripisati predsedniku kluba Miran Žvajkerju, ki je s strelstvom navdušil danes večkratnega prvaka Darijan Gomivnika.

SK Devetka smo majhen klub in štejemo cca 17-20 članov. Trudimo se bo najboljših močeh da preživimo, a sestavimo lahko tudi do tri ekipe na tekmo, kar niti velikim klubom ne uspe vedno ali pa sploh ne. Ker je Darijan pričel s strelstvom v našem klub, člani SK Devetke, kadar navijamo za koga, navijamo za Darijana.

Pred leti je bil Gomivnikov prestop v SK Maribor eden odmevnejših, še bolj odmevni pa so danes njegovi rezultati, ki jih dosegel v in za SK Maribor. Prestop tega strelca je klubu SK Maribor prinesel številna priznanja in naslove. Sam Darijan Gomivnik pa sedaj že nekaj let niza rekord za rekordom in postavlja v strelstvu nove mejnike. Vendar o tem kdaj drugič.

Ponosno lahko omenim tudi to, da je Darijan kljub prestopu ostal tudi član SK Devetke in aktivno sodeluje pri aktivnostih kluba in pomaga novim mladim strelcem s svojim bogatim znanjem in tehniko, če le vidi dovolj talenta v njih. V marsikaterem drugem klubu nimajo možnosti, da jim lahko svetuje in uči tak vrhunski športnik, kot je Darijan.

 

Končne in vse rezultate 2. kola si lahko ogledate na tej povezavi ( klik ): Rezultati 2. kolo Alpe Adria 2019

Skupni rezultati 1. in 2. kola lige Alpe Adria najdete na tej povezavi ( klik ): Skupni rezultati lige Alpe Adria 1&2. kolo skupaj 2019

Kot lahko vidite na zgornji povezavi v skupnem seštevku v pištoli posamezno vodi Darijan Gomivnik SK Maribor I, sledi mu Nenad Vignjević SD Proarmis I in tretje mesto Marko Svetelšek SD Proarmis I.

Revolver posamezno je v skupnem seštevku po dveh kolih stanje takšno: 1. mesto Darko kovač SD Policist I, 2. mesto Darijan Gomivnik SK Maribor I in 3. mesto Iztok Kajzer SD Policist.

Ekipni skupni rezultati po dveh kolih:

Pištola ekipno vodi SD Proarmis, sledi mu SD Policist in 3. mesto SD Policist II.

Revolver ekipno v skupnem seštevku vodi SD Policist I, na 2. mestu SD Proarmis I in 3. mesto SD Policist III.

Vendar do konca lige je še celih 8 kol in stanje se lahko še dodobra spremeni.

 

Naslednja tekma lige se je odvila 11.5.2019 v organizaciji SD Proarmis. Več v naslednjem prispevku.

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

I. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

I. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je zaradi znanih razlogov, kar precej zamaknilo. Neskončno smo veseli, da se je situacija končno umirila in lahko

OSTALE STRELSKE TEKME

7. Pokal Kidričevo 2023

V soboto 10.06.2023 se je odvil že 7. Pokal Kidričevo. Vedno se rad vračam na to strelišče, kjer sem tudi prvič stal na stopničkah v

Blog o športnem strelstvu – predstavitev

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Pozdravljeni vsi strelski navdušenci in tisti kateri se šele podajte na pot športnega strelca. Kdo sem? Športno-strelski navdušenec in športno strelstvo je moja strast,

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke