VARNOSTNI RAZREDI ZA TREZORJE

Trezor A101-Z 5

Varnostni razredi za trezorje – splošno

Varnostni razredi za trezorje so sistemi za zaščito dragocenih predmetov, denarja in pomembnih dokumentov. Varnostni razredi so razdeljeni na 4 stopnje, od najnižjega do najvišjega.

Varnostni razred 1 (vrata z enim zaklepom)

Ta razred vključuje preproste trezorje z enim zaklepom, kot so denarnice, shranjevalne škatle in varnostni sefi. Te trezorje so namenjene za shranjevanje manj dragocenih predmetov, kot so dokumenti, spominki ali denar, in so primerni za domačo uporabo.

Varnostni razred 2 (vrata z dvema zaklepoma)

Ta razred vključuje bolj zaščitene trezorje z dvema zaklepoma, kot so varnostni sefovi z elektronskim zaklepom in kombinacijskim zaklepom. Ti trezorji so namenjeni za shranjevanje cenenih dragocenosti, kot so nakit, umetnine ali dokumenti, in so primerni za domačo in pisarniško uporabo.

Varnostni razred 3 (vrata z več zaklepi)

Ta razred vključuje zelo zaščitene trezorje z več zaklepi, kot so tiste z elektronskim in kombinacijskim zaklepom ter dodatnimi varnostnimi funkcijami, kot so protipožarna zaščita in zaščita pred vlomom. Ti trezorji so primerni za shranjevanje dragocenih predmetov, kot so dragulji, zlatnina in pomembni dokumenti, in so primerni za pisarniško in trgovinsko uporabo.

Varnostni razred 4 (vrata z zapletenimi zaklepi)

Ta razred vključuje najbolj zaščitene trezorje z zapletenimi zaklepi, kot so tiste z biometričnimi sistemi, elektronskimi in kombinacijskimi zaklepi, protipožarno zaščito, zaščito pred vlomom in drugimi dodatnimi varnostnimi funkcijami. Ti trezorji so primerni za shranjevanje najdragocenejših predmetov in so primerni za bankarsko in pisarniško uporabo.

Kaj je varnostni standard oz. razred za trezor?

Varnostni standard za trezorje je skupina tehničnih specifikacij, ki določajo raven varnosti, ki jo lahko zagotavlja trezor. Standardi določajo, kakšne varnostne funkcije mora imeti trezor, kot so zaklepi, protipožarna zaščita, zaščita pred vlomom in drugo, da lahko ustrezajo določenemu varnostnemu razredu. Standardi so razviti s strani neodvisnih organizacij, kot so Evropska unija, UL (Underwriters Laboratories) in druge, in se uporabljajo za zagotavljanje objektivne ocene varnosti trezorjev. Uporaba teh standardov vam lahko pomaga pri izbiri primerenega trezorja za vaše potrebe, saj zagotavljajo, da je trezor zanesljiv in ustrezno zaščiten.

Vrste varnostnih standardov

Obstajajo različni varnostni standardi za trezorje, ki so razviti s strani neodvisnih organizacij, kot so:

EN 1143-1: To je evropski standard, ki določa varnostne zahteve za trezorje. Standard razdeljuje trezorje v 9 varnostnih razredov, odvisno od raven zaščite, ki jo trezor zagotavlja. To je tudi najbolj razširjen standard v Evropi.

Vsi naši trezorji so narejeni po standardu EN 1143-1 in so lahko enoplastni ali dvoplastni. Lahko so razred (grade) 0, 1, 2 ali več. Vsi trezorji iz naše ponudbe imajo več točkovno zaklepanje (mehanizem medosne razdalje na treh straneh) in imajo že v osnovi ključavnico tipa A z dvobradnim ključem (2 kos), nemškega proizvajalca. Proti doplačilu je možna tudi nadgradnja v elektronsko ali mehansko ključavnico. Nekateri dvoplastni trezorji iz naše ponudbe imajo med stenami tudi protipožarno izolacijo.  Več o trezorjih iz naše ponudbe najdete na tej povezavi: Trezor za orožje (klik).

UL (Underwriters Laboratories) standardi: To so ameriški standardi, ki določajo varnostne zahteve za različne izdelke, vključno s trezorji. UL testira in certificira trezorje, da zagotovi, da ustrezajo varnostnim standardom.

VdS (Nemško združenje za varnost): To je nemška organizacija, ki razvija standarde za varnostne izdelke, vključno s trezorji. VdS certificira trezorje, da zagotovi, da ustrezajo visokim varnostnim standardom.

CEN (Evropska komisija za standardizacijo): To je evropska organizacija, ki razvija standarde za varnostne izdelke, vključno s trezorji.

Vsi ti standardi so namenjeni zagotavljanju visoke ravni varnosti za shranjevanje dragocenih predmetov, denarja in dokumentov. Pri izbiri trezorja je pomembno, da upoštevate ustrezne standarde in izberete tistega, ki ustreza vašim potrebam glede varnosti.

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

IV. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

  Pozdravljeni vsi ljubitelji športnega strelstva! Objavljam povzetek IV. kola Lige Alpe Adria 2020, ki se je odvil dne 4.7.2020 na strelišču v Ljubljani. Tekmo

IV. POKAL KIDRIČEVO

  V soboto 11.7.2020 se je že četrtič zapored odvila tekma za Pokal Kidričevo. Štiri leta nazaj, ko je SD Kidričevo prvič organiziral to tekmo,

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke