IV. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

 

Pozdravljeni vsi ljubitelji športnega strelstva!

Objavljam povzetek IV. kola Lige Alpe Adria 2020, ki se je odvil dne 4.7.2020 na strelišču v Ljubljani.

Tekmo je organiziralo Športno društvo ZPE, na enem najboljši strelišč v Sloveniji. Na voljo je bilo kar 16 strelskih mest.

 

Prvič se je zgodilo, da se je kakšna tekma Lige Alpe Adria zavlekla v julij. A ne glede na poletni mesec, se je tekme udeležilo 85 tekmovalcev.

To je tudi zadnja tekma pred poletnim premorom, ko ligaških tekem ni. Zato si bomo na koncu ogledali tudi ekipne trenutne skupne rezultate. Kateri ekipi kaže najbolje? Kateri ekipi se nasmiha naslov prvakov Lige Alpe Adria 2020? Ampak, lepo po vrsti.

PIŠTOLA POSAMEZNO

V pištoli posamezno sta odlično formo pokazala Nenad Vignjevič, SD Proarmis III, ki je s 195 krogi in s dvema mušema več, zmagal pred Brankom Štremfelom, SD Soit, ki je imel enako število krogov, enako število desetk, enako drugo serijo. Muši so bili tisti, ki so odločili o zmagovalcu.

 

Tarča Nenad Vignjevič pištola 1. serija.

 

Tarča Nenad Vignjevič pištola 2. serija.

 

Ne tretje mesto se je uvrstil Jernej Knez, SD Dušan Poženel, s 193 krogi.

 

 

PIŠTOLA EKIPNO

V pištoli ekipno so pobudo prevzeli fantje iz SD Proarmis III,  tokrat so ekipo malo spremenili, in sicer v sestavi: Beganović, Fras in Vignjević. Dosegli so 575 krogov.

Drugo mesto, s 572 krogi, so osvojili SD Policist I, v sestavi: Kovač, Kajzer, Šalamun.

Tretje mesto so osvojili fantje iz ekipe SD Soit. Ekipo so sestavljali Štremfel B., Žakelj in Štremfel A.. Dosegli so 567 krogov.

 

REVOLVER POSAMEZNO

Če mu ta dan v pištoli ni šlo vse po načrtu, je lanski prvak v obeh disciplinah, v revolver posamezno tokrat odločno namignil, da kdor mu želi odvzeti letos naslov prvaka, se mora resno potruditi. Darijan Gomivnik, SK Maribor I, je v revolverju suvereno slavil s 197 krogi in v drugi seriji dosegel 99 krogov. V skupnih rezultatih revolver posamezno vodi pred drugo uvrščenim že za 13 krogov.

Tarča Darijan Gomivnik revolver 2. serija.

 

Na drugem mestu je s 195 krogi pristal Marko Bilić, SD Proarmis II. Ponovno je SD Proarmis dokazal, da lahko kateri koli njihov tekmovalec ali ekipa preseneti z odličnim rezultatom. Marko Bilić je v prvi seriji odstrelil odličnih 99 krogov.

Tarča Marko Bilić revolver 1. serija.

 

Tretje mesto je s 194 krogi pripadlo Boris Peršaku, ki je tokrat bil v prvi ekipi SK Maribor. Ta odlični tekmovalec v revolverju vedno znova dokazuje, kaj prinesejo dolgoletne izkušnje.

 

REVOLVER EKIPNO

 

V revolver ekipno so tako zasluženo slavili SK Maribor I: Hirz, Gomivnik, Peršak. Dosegli so 583 oz. kar 10 krogov prednosti pred drugo uvrščenimi SD Proarmis I: Jelen, Vignjević, Svetelšek.

Pri SK Mariboru se je taktika vsaj v revolverju bogato obrestovala in končno so našli zmagovalno kombinacijo.

Tretje mesto je osvojila letos odlična ekipa SD Proarmis III: Beganović, Fras in Šnut. Dosegli so 568 krogov. Fantje imajo visoke cilje in stati ponovno na stopničkah je le en del v njihovem velikem ambicioznem načrtu.

Vsi rezultati IV. kola Lige Alpe Adria 2020 na tej povezavi: Rezultati 4. kolo MLAA 2020(klik).

Tako se je končal spomladansko-poletni del Lige Alpe Adria 2020. Naslednjič spet tekmujemo 5.9.2020, ko se bo odvilo 5. kolo Lige Alpe Adria 2020, v organizaciji SD Kidričevo.

 

TRENUTNI SKUPNI EKIPNI REZUTATI

 

Poglejmo si še skupne trenutne rezultate 10 najboljših ekip v pištola in revolver ekipno.

V pištoli ekipno na skupni lestvici trenutno vodi SD Policist I s 2265 krogi, samo dve piki manj imajo SK Maribor I in tri pike za njimi so na tretjem mestu SD Proarmis III.

Razlike so minimalne, do konca pa še celih 6 kol. V tem momentu lahko rečem, da je še vse odprto in napovedujem, da bo v jesenskem delu potrebno veliko truda, mirnosti in predvsem natančnosti. V septembru, ki bo najbrž odločilen, bodo kar 4 tekme. Vsako soboto eno kolo.

Katera ekipa bo imela konstantno zbranost, mirne živce, natančnost, da bo zdržala ta pritisk in na koncu dvignila pokal prvakov Lige Alpe Adria?

V revolver ekipno so na skupni lestvici razlike prvih treh ekip prav tako minimalne. Trenutno vodi ekipa SK Maribor I s 2271 krogi, enako število krogov ima tudi ekipa SD Proarmis III, samo tri kroge manj ima tretje uvrščena ekipa SD Policist I.

Vsekakor lahko rečem, da bo napeto, zato ostanite z nami.

Pa lep dopust vsem. Bilo bi smešno vprašati, če najbolj vztrajni ne bodo trenirali tudi med tem poletnim »premorom«.

 

GALERIJA SLIK IV. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

 

 

 

1. mesto revolver ekipno SK Maribor I, 2. mesto SD Proarmis I in 3. mesto SD Proarmis III.

 

1. mesto revolver ekipno SK Maribor I: Hirz, Gomivnik, Peršak.

 

1. mesto revolver posamezno: Darijan Gomivnik, SK Maribor I.

 

3. mesto revolver posamezno: Boris Peršak, SK Maribor I.

 

 

 

 

 

 

 

2. mesto pištola ekipno SD Policist I. Na sliko Darko Kovač.

 

1. mesto pištola ekipno SD Proarmis III. Na sliki Bojan Fras in Jasmin Beganović.

 

2. mesto revolver posamezno Marko Bilić, SD Proarmis II.

 

3. mesto revolver ekipno SD Proarmis III: Fras, Šnut, Beganović.

 

SD Proarmis team: Viktorija Jelen, Bojan Jelen, Marko Bilić, Jasmin Beganović, Rok Šnut, Bojan Fras, Polona Krajnc in Cehner Boris.
Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

I. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

I. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je zaradi znanih razlogov, kar precej zamaknilo. Neskončno smo veseli, da se je situacija končno umirila in lahko

NOVOLETNI TURNIR VINKA LAVRINCA 2019

Po dveh letih odsotnosti se je 14.12.2019 ponovno odvil NOVOLETNI TURNIR VINKA LAVRINCA, v organizaciji Strelskega društva Dušan Poženel iz Rečice. Mnogo se je spremenilo

KAKO POSTATI ŠPORTNI STRELEC II. del

  Pozdravljeni, dragi bralci in bralke, bloga o športnem strelstvu. Pred vami je članek Kako postati športni strelec II. del, ki opisuje zelo pomembne postopke-korake,

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke