POKAL DOBROVNIKA 2020 ali ŠPORTNO STRELSKA IDILA V PREKMURJU

 

Pozdravljeni!

Pred vami je reportaža zelo posebne tekme, ki se tradicionalno odvija 25.6., na dan ko v Sloveniji praznujemo poseben praznik, to je Dan državnosti. Tekmo organizira Strelsko Društvo Jezero Dobrovnik.

O tekmi v Dobrovniku je naš portal že pisal lani konec leta. Članek iz leta 2019 si lahko preberete na tej povezavi: https://sportno-strelstvo.si/odprto-mednarodno-tekmovanje-za-dan-samostojnosti/.

Zakaj je tekma v Dobrovniku posebna?

Med drugim tudi za to, ker si med prijaznimi in veselimi ljudmi. Tukaj se duša in oči spočijejo v prelepem naravnem okolju. To mislim, da v današnji časih šteje ogromno.

Organizator zna izvesti tekmo na visokem nivoju in tudi sam prostor in okolica strelišča imata prav poseben pridih. Znajdeš se v rajski idili, sredi jase obdane z gozdom, kjer je tudi Dom Lovske družine Dobrovnik in seveda strelišče. Strelišče je tisto kar nas športne strelce prižene na ta konec, ampak poleg prijaznih in gostoljubnih ljudi to več ni edini izgovor, da bi se ponovno odpravil v ta konec naše lepe Slovenije. Sama občina Dobrovnik in okolica ponuja pisano paleto zanimivih in privlačnih atrakcij, da lahko celo družino odpeljete na čudovit izlet.

V neposredni bližini strelišča se nahaja znamenito Bukovniško jezero, kjer se lahko sprostite v naravi, bodisi aktivno z raznimi športnimi aktivnostmi, kot so ribolov, sprehodi, pikniki in drugimi aktivnostmi. Spet drugi bodo popolno sprostitev našli na 26. energetskih točkah, ki imajo blagodejen in zdravilni učinek.

Lahko obiščete pustolovski park ali uživate v kulinaričnih doživetij, ki jih tukaj res ni malo. Ponudba je zelo pestra in obeta se vam čudovit družinski izlet.

Več o zanimivostih kraja si lahko preberete na tej povezavi: https://www.bukovniskojezero.si/page/.

Na sami tekmi sem pokramljal tudi s predsednikom Strelskega Društva Jezero Dobrovnik, z g. Tomaž Benkovičem.

Društvo ima 141 članov, kar je zavidljiva številka. Dosegajo vrhunske rezultate v mnogih strelskih disciplinah in imajo zelo močan podmladek. Vsa skupnost odobrava in podpira športno strelstvo, kar osebno občudujem že od prve tekme v Dobrovniku, ko sem spoznal, da so takšne skupnosti tudi pri nas v Sloveniji. Lepo urejeno strelišče, aktivni športni strelci in to še ni vse. Izvedel sem, da imajo tudi načrte za širjenje strelišča. Trenutno se odločajo med dvema opcijama, katerokoli bodo izbrali sem prepričan, da bo to še ena njihova zgodba o uspehu. Komaj čakam! ?

Gremo sedaj k rezultatom tekme za Pokal Dobrovnik 2020.

Tekmovalo je kar 26 ekip in nastopilo 87 tekmovalcev, kar se lahko enači že s kakšno tekmo Mednarodne lige Alpe Adria.

Medalje je podelil g. Somogyi Peterki je član Madžarske državne reprezentance in evropski prvak s samostrelom tako posamezno kot ekipno obenem pa svetovni rekorder v stoječem položaju. Zlatima medaljama je še dodal srebrno in bronasto medaljo iz posameznih nastopov s samostrelom.

 

PIŠTOLA POSAMEZNO

 

Kot vidite so bili rezultati za prva štiri mesta zelo na tesno, odločali so detajli.

V pištoli posamezno je slavil Alen Šalamun, SD Policist. S 193. krogi in z večjim številom desetk je zmagal pred klubskim kolegom Branko Kosom, ki je zasedel 2. mesto z enakim številom krogov.

Bron oz. tretje mesto je osvojil Nenad Vignjević, SD Proarmis, s prav tako 193. krogi.

Na sredini Alen Šalamun 1. mesto pištola, na levi Branko Kos 2. mesto in desno Nenad Vignjević 3. mesto pištola posamezno.

 

PIŠTOLA EKIPNO

Prvo mesto pištola ekipno je odnesel SD Proarmis v sestavi: Fras, Vignjević, Beganović. Dosegli so 573 krogov in prepričljivo slavili.

SD Proarmis: Vignjević, Fras, Beganović. 1. mesto pištola ekipno.

 

Drugo mesto so s 567. krogi osvojili SD Rifnik Šentjur: Gajšek, Svetelšek, Doberšek.

SD Rifnik Šentjur ob podelitvi medalj. 2. mesto pištola ekipno.

 

Na tretjem mestu so pristali SD Policist: Kos, Šalamun in Fekonja.

3. mesto pištola ekipno SD Policist.

REVOLVER POSAMEZNO

 

V revolver posamezno je odličen rezultat naredil Branko Kos, SD Policist. S kar 195. krogi je zanesljivo zmagal in ugnal konkurenco.

Branko Kos, nesporni zmagovalec v revolver posamezno.

Odlično drugo mesto je odnesel Roman Širec, SD Devetka. Dosegel je 192 krogov. Roman je prvovrsten strelec za katerega menim, da njegov čas šele prihaja. Tokrat je lepo odstrelil obe seriji in SD Devetko ponovno uvrstil na seznam klubov, ki lahko še kako presenetijo.

Ker je Roman sicer tudi moj klubski kolega pri SD Devetki in s katerim sva skupaj v ekipi v Ligi Alpe Adria sem bil zanj zelo vesel. Čestitam še enkrat iz srca!

Žal Roman ni mogel ostal na podelitvi, saj so ga čakale družinske obveznosti in je moral oditi še pred podelitvijo medalj.

Tretje mesto je s prav tako 192. krogi a manj muši, zasedel Anton Toman, SD Celje. Toman je svojevrstno presenečenje. S svojimi častitljivimi 75. leti je dokazal, da leta vedno ne igrajo vloge pri športnem strelstvu. Njegova zgodba, kako je začel s športnim strelstvom sega nazaj v njegovo rano mladost. Danes pri teh letih je ponovno dokazal, da s svojimi izkušnjami in umirjenostjo lahko užene tudi še tako velike mlajše favorite. Čestitam!

3. mesto revolver posamezno Anton Toman, SD Celje.

 

REVOLVER EKIPNO

 V revolver ekipno so suvereno in z velikim naskokom ponovno slavili člani SD Proarmis: Fras, Vignjević in Beganović. Vsi tekmovalci so svojo vlogo opravili z odliko in vsak je prispeval za ta dan maksimum, da so odnesli še v revolverju prvo mesto.

Drugo mesto so, enako kot v pištoli, osvojili SD Rifnik Šentjur: Gajšek, Svetelšek in Doberšek. Dosegli so 569. krogov.

Krog manj oz. 568, krogov, so dosegli SD Policist: Kos, Šalamun, Fekonja in odnesli tretje mesto.

Ekipni zmagovalci v revolverju. Od desne: 1. mesto SD Proarmis, 2. mesto SD Rifnik Šentjur in 3. mesto SD Policist.

Vse rezultate Pokal Dobrovnik 2020 si lahko ogledate na tej povezavi (klik): Pokal Dobrovnika 2020 rezultati.

 

Tako se je končala tekma za Pokal Dobrovnika 2020. Spodaj najdete še galerijo slik iz tekme.

Naslednjič se v Dobrovniku na tekmi vidimo 26.12.2020 za dan samostojnosti. Jaz pa bom te kraje obiskal spet kmalu z družino. Če želite nepozaben družinski izlet tudi vi, sem vam dal sedaj odlično idejo.

GALERIJA SLIK POKAL DOBROVNIKA 2020

 

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

VI. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

      VI. kolo Mednarodne lige Alpe Adria se je odvilo dne 15.6.2019 na prenovljenem strelišču SD Dušan Poženel v Rečici pri Laškem. Razpis

KAKO POSTATI ŠPORTNI STRELEC II. del

  Pozdravljeni, dragi bralci in bralke, bloga o športnem strelstvu. Pred vami je članek Kako postati športni strelec II. del, ki opisuje zelo pomembne postopke-korake,

I. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

I. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je zaradi znanih razlogov, kar precej zamaknilo. Neskončno smo veseli, da se je situacija končno umirila in lahko

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke