ODPRTO MEDNARODNO TEKMOVANJE ZA “DAN SAMOSTOJNOSTI ”

Sedaj že tradicionalno tekmovanje za dan samostojnosti 26.12., vsako leto organizira SD Jezero Dobrovnik pri lovskem domu v Dobrovniku. Imajo lepo urejeno strelišče, ki so ga pred leti prenovili, delno tudi s EU financiranjem.

Razpis tekme ( klik ): Razpis DAN SAMOSTOJNOSTI 2019

Občina Dobrovnik je zadnja leta veliko vlagala v razvoj in turizem in tudi strelsko društvo je bilo vključeno v  ta razvoj, kar drugje žal ne vidimo pogosto. Dobrovnik je vzoren primer, kako je lahko tudi športno društvo promotor svoje občine in kako strelstvo kot šport ni prezrto, kot marsikje drugje po Sloveniji ampak zelo cenjeno. SD Jezero Dobrovnik dosega odlične rezultate v strelstvu v državni ligi, tudi s svojim podmladkom v mnogih strelskih disciplinah. Veliko namreč vlagajo v mlade strelce in imajo v svojih vrstah mnogo odličnih in priznanih strelcev.

Več si lahko o SD Jezero Dobrovnik preberete tukaj ( klik ): https://www.mojaobcina.si/dobrovnik/imenik/strelsko-drustvo-jezero-dobrovnik.html

Menim, da bi Dobrovnik moral biti vzgled tudi ostalim občinam, kjer obstajajo strelska društva, da ta niso prezrta ampak se obravnavajo enako kot ostali športi in se začne tudi v ta šport vlagati več.

Tokrat se je tekma izvedla v disciplini pištola. Kljub temu, da je konec leta in so nekateri na dopustih je vseeno tudi letos bila konkurenca na tej tekmi zelo huda. Na tekmo so se prijavile ekipe iz vseh klubov, ki kaj štejejo in pomenijo. Če naštejem samo nekaj odmevnih: SD Policist, SD Proarmis, SK Maribor, Soit Medvode, Weiler PIK AS Zreče, SD Veteran in ostali. Tekmovanja se je skupno udeležilo 111 strelcev iz 22 društev, tudi iz tujine, kar je primerljivo s tekmami v Ligi Alpe Adria. Na tem mestu tudi vse pohvale organizatorjem tekme SD Jezero Dobrovnik, tekma je potekala na visokem nivoju in brez zapletov.

 

EKIPNI REZULTATI

Ekipno je slavila ekipa SK Maribor I, tokrat v nekoliko drugačni sestavi, kot smo jo sicer navajeni. Zmagovalno ekipo so tokrat sestavljali: Darko Voglar, Irena K. Škornik in Marko Rems ( vsi na sliki spodaj ).

S 567 krogi je SK Maribor I pometel z vso konkurenco in za konec leta pustil izredno dober vtis in zasluženo osvojil zlato medaljo. Prva mesta ekipno na drugih tekmah letos žal niso bila v tako velikem številu za SK Maribor I, zato je ta zmaga prinesla novo upanje in napoved za novo leto, da ima SK Maribor več možnih variant za sestavo zmagovalne ekipe.

Zmagovalna ekipa SK Maribor I, je imela zelo motivirane strelce, ki ogromno vlagajo  v ta šport, kar se vidi že na treningih in po število treningov.

Na kratko, da jih predstavim, tokratnega vodjo ekipe SK Maribor I Darko Voglar.  Voglar je že prekaljeni strelski maček, ki drugače sestavlja Sveto Trojico SK Maribora skupaj z Gomivnikom in Miklavcem. Letos v Ligi Alpe Adria mu ni šlo vse po načrtih, vendar se je proti koncu sezone njegova forma ponovno pričela dvigovati, kar se je videlo že na treningih. Nekaj težav je bilo na začetku sezone z municijo, nekaj z sklepi, vendar vztrajnost se vedno izplača in tako Darko Voglar tokrat ni pustil ničesar naključju, slavil je namreč tudi kot posameznik s prvim mestom.

 

Nadalje je bila v tokratni prvi ekipi SK Maribor nadobudna in zelo talentirana strelka Irena K. Škornik, ki je prav tako prispevala svoj delež k ekipni zmagi in zmagala tudi med posameznicami.

 

Tretji, a zelo pomemben član ekipe SK Maribor I je bil Marko Rems. Marko Rems ( na sliki spodaj ) je v tej sezoni nizal konstantne rezultate, ki pa so se postopoma pričeli dvigovati iz povprečja in na koncu prišli do takšnega nivoja, da preprosto ni mogel več biti prezrt pri starešinah kluba. Njegova neomajna volja, konstantni treningi in ljubezen do tega športa sta ga pripeljali na sam vrh izbire za najboljšo ekipo SK Maribor. Če je na tekmi za Pokal Maribora z odličnim drugim mestom pokazal, da zna narediti visok rezultat, je na tej tekmi to samo še potrdil in nadgradil, s 190 krogi je tokrat pokazal, da lahko ekipa vedno računa nanj in njegov odličen rezultat je tokrat zasluženo doprinesel zmago prvi ekipi.

Marka poznam tudi osebno, velikokrat treniramo skupaj in že na treningih se je videlo kako je ta strelec napredoval. Za šalo lahko na treningu odstreli 97, 96 včasih celo više. Že dalj časa so njegovi rezultati šli strmo navzgor in volje mu ni vzelo niti to, da je bil prezrt, ampak neomajno je vztrajal in se zavedal, da samo če bo najboljši, ostali več ne bodo mogli pogledati drugam in iskati rešitve, če jih imajo pred nosom. Iskrene čestitke na tem mestu še enkrat.

Težka in naporna je bila pot vendar uspelo mu je! Bravooo Marko!! 

 

2. mesto je s 565 krogi zasedla ekipa Weiler PIK As Zreče I, ki so jo sestavljali sami prekaljeni strelci: Štefan Gajšek, Drago Guček, Marjan Kotnik ( slika ekipe spodaj ).

 

3. mesto so tokrat osvojili SD Proarmis v sestavi dveh odličnih strelcev in velikim novim presenečenjem: Jasmin Beganović, Fras Bojan in nov obraz na strelski sceni Boris Cehner, skriti novi adut SD Proarmis, dosegli so 563 krogov.

 

 

Vse ekipne rezultate si lahko ogledate tukaj ( klik ): DAN SAMOSTOJNOSTI 2019-EKIPNO

 

 

REZULTATI POSAMEZNO

 

  1. mesto je osvojil, že prej omenjeni Darko Voglar SK Maribor I in s 193 krogi dokazal, da še vedno spada v sam vrh športnih strelcev.

2. mesto je pripadlo novemu obrazu in nadobudnemu talentu Boris Cehnerju SD Proarmis ( na sliki spodaj ). S 192 krogi je osvojil srebrno medaljo. SD Proarmis je dobro poznan po uspešnem odkrivanju novih talentov ( Marko Svetelšek, Bojan Fras, Jasmin Beganović,…) in tudi tokrat se Bojan Jelen, predsednik kluba SD Proarmis, očitno ni zmotil, ko je med svoje vrste povabili Boris Cehnerja. S tem je Proarmis napovedal hud boj za najvišja mesta v naslednji sezoni in še enega vrhunskega strelca v njihovih vrstah.

 

3. mesto je osvojil Roman Širec, član ekipe SK Devetka, z enakim številom krogov kot drugo uvrščeni Boris Cehner, a z manj desetkami, je osvojil zaslužen bron. Roman je mlad talentiran strelec, ki sedaj že nekaj let tekmuje za SK Devetko. Ta mali klub, katerega član sem tudi sam, se je v teh letih tudi s pomočjo strelcev kot je Roman nekako uveljavil na strelski sceni. Za  SK Devetko velja, da kljub majhnemu številu članov, lahko vedno presenetijo in odnesejo kakšno medaljo ( lansko leto 2018 je SK Devetka celo zmagala na tem tekmovanju )  Tokrat je tudi bilo tako in ostali lahko opazijo, da lahko tudi tako majhen klub konkurira tudi največjim.

 

Na spodnji sliki dobitniki medalj posamezno: na sredini 1. mesto Darko Voglar , levo Boris Cehner 2. mesto in desno 3. uvrščeni Roman Širec.

Vse posamezne rezultate si lahko ogledate tukaj ( klik ): DAN SAMOSTOJNOSTI 2019-posamezno

 

Tako se je strelska sezona 2019 s to tekmo končala. Vsem bralcem želim srečno in uspešno novo leto! Vsem strelcem pa mirno roko in čim več mušev v letu 2020!

 

 

 

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

III. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

  Pozdravljeni! Danes objavljam reportažo III. kola Lige Alpe Adria 2020! Tekma se je odvila 20.6.2020 na strelišču v Melju. Tekmo je organiziralo Strelsko društvo

V. kolo Lige Alpe Adria 2020

V. kolo Lige Alpe Adria 2020 pomeni nadaljevanje te mednarodne lige velikega kalibra. Po poletnem premoru športni strelci nadaljujemo s tekmami. To ne pomeni, da

IV. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

  Pozdravljeni vsi ljubitelji športnega strelstva! Objavljam povzetek IV. kola Lige Alpe Adria 2020, ki se je odvil dne 4.7.2020 na strelišču v Ljubljani. Tekmo

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke