Blog o športnem strelstvu – predstavitev

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pozdravljeni vsi strelski navdušenci in tisti kateri se šele podajte na pot športnega strelca.

Kdo sem?

Športno-strelski navdušenec in športno strelstvo je moja strast, moj hobi in tudi bližnji strelski prijatelji imajo najbrž enako mnenje.

Moja strelska kartica:

 

Ime strelca: Peter Fijauž.

Članstvo v klubih: SK Maribor, SD Devetka, SD Policist, SD Fenix.

Udeležba na tekmovanjih:

 

  • Mednarodna strelska liga Alpe Adria (tekmujem za strelski klub SD Devetka)
  • ostale strelske tekme velikega kalibra izven lige.

Ostale funkcije/nazivi: strelski sodnik, številka sodniške izkaznice: P02121.

Tekmovalno orožje:

 

  • Pištola: CZ 75 SPORT II (kal. 9×19),
  • Revolver: Alpha Proj (kal. .38Spec).

STRELSKI PORTAL: https://www.sportno-strelstvo.si/

Portal https://sportno-strelstvo.si/ je nastal na podlagi moje dolgoletne želje, da bi športno strelstvo predstavil in približal ljudem na drugačen način.

 

Predstavljal in poročal bom o dogodkih, ki se odvijajo v športnem strelstvu velikega kalibra. Naj bodo to rezultati, reportaže, intervjuji ali dragocene informacije za začetnike, ki se komaj podajajo na to pot ali pa imajo željo, da bi se bolje seznanili s tem športom.

 

Trgovina na portalu ponuja nekaj zelo pomembnih pripomočkov za športne strelce, a v tem momentu še ne ponuja vseh artiklov. Postopoma bodo dodani še preostali strelski pripomočki.

 

Zase, kot tudi za ostale strelske kolege, želim najboljšo kakovost, in da to najdem na trgu, ali da proizvedemo sami iz kvalitetnih komponent, lahko včasih traja malo dlje, a je potem tudi večje zadovoljstvo nad kakovostnim izdelkom.

 

V trgovini ne prodajamo orožja in streliva, menim, da imamo za ta namen v Sloveniji kar nekaj izbire. Kvalitetno tekmovalno orožje meni kot športnemu strelcu ni bilo težko najti.

Pri kvalitetnih strelskih pripomočkih pa sem kot športni strelec mnogokrat naletel na problem, zato sem se odločil, da bomo v trgovini ponujali le najboljše in za kupca po dostopni ceni.

 

ZAKAJ O ŠPORTNEM STRELSTVU

Skozi leta od kar se s aktivno ukvarjam  s strelstvom, sem spoznal, kako napačno in zgrešeno mnenje imajo ljudje o športnem strelstvu. Gre za zmoto in napačno predstavo. Najbrž zato, ker nimajo vsi prave predstave in točnih informacij o tem športu.

Zato je ta blog namenjen tudi širši množici, da se ljudje lahko bolje seznanijo in poučijo o športnem strelstvu. V želji, da bi neuki dojeli, da posameznik, ki po zakonu veljavno/uradno poseduje orožni list ni kriminalec. Ravno nasprotno, v športnem strelstvu sem spoznal najbolj miroljubne, tolerantne in vesele ljudi.

Rad poudarjam besedno zvezo športni strelec iz preprostega razloga, ker je tudi pri tem športu, enako kot pri ostalih, pomemben rezultat. Pri vsem skupaj pa ima varnost in pravilno ravnanje z orožjem  veliko prioriteto.

Ljudje smo različni in tako se eni strelci s tem športom ukvarjamo aktivno in se redno udeležujemo tekem in treningov, spet drugim je to občasen hobi in pridejo na tekmo tu in tam. Vsem pa je skupna ena stvar, da imamo odgovoren odnos do ravnanja z orožjem.

Zato vabim k branju tega bloga in prispevkov vse, ki ste že športni strelci, navdušence in tudi tiste, ki vas to zanima samo informativno. Prav tako vabim tudi vse nevedneže, tudi tiste z napačnimi predsodki o tem športu. V življenju ni nikoli prepozno priti do kakšnega novega pozitivnega spoznanja.

Lep športno strelski pozdrav!

Peter Fijauž

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

Blog o športnem strelstvu – predstavitev

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Pozdravljeni vsi strelski navdušenci in tisti kateri se šele podajte na pot športnega strelca. Kdo sem? Športno-strelski navdušenec in športno strelstvo je moja strast,

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke