V Dobrovniškem strelskem gaju slavil SD Policist

Vsako leto se 25. junija na Dan državnosti v Dobrovniku odvije tradicionalno Tekmovanje za Pokal Občine Dobrovnik v organizaciji SD Dobrovnik. Tekmovanje poteka v VK pištola in revolver, 5 poskusnih in 20 strelov za rezultat. Tudi letos se je organizator SD Dobrovnik izkazal in celo nadgradil ta prijeten športno-strelski dogodek, ki je privabil tudi tokrat skoraj 100 strelcev iz vseh koncev Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske. Tekmovanje je dobilo mednarodni pridih, kar je vsekakor posebna čast in status za organizatorje in Občino Dobrovnik, saj je njihov kraj znan ne samo v Sloveniji, ampak tudi čez mejo. Profesionalen odnos vseh članov SD Dobrovnika z predsednikom Tomažem Benkovičem na čelu povzdigne to društvo in tudi sam kraj Dobrovnik na višji nivo, po katerem si moramo vsi jemati zgled. Sam kraj Dobrovnik je že čudovit in nudi mnoge turistične znamenitosti, zato ga priporočam tudi za družinski izlet. Kdo pa naredi ta kraj še bolj poseben? To so prijazni, delovni in dobrosrčni ljudje, ki te sprejmejo z odprtimi rokami. Hitro lahko izveš, s kakšnim trudom jim je uspelo narediti tako lepo strelišče in kako ves kraj živi za ta šport. Ne moremo jim zameriti, da so ponosni na te njihove dosežke, saj imajo res idealne pogoje, da se športno strelstvo pri njih razvija na tako visokem nivoju, kar govorijo tudi rezultati v mnogih disciplinah, ki jih goji to društvo. O tem tekmovanju sem že pisal članek, ki ga najdete na tej povezavi: Pokal Dobrovnika 2020 (sportno-strelstvo.si).

Vedno se rad vračam v ta kraj, in kljub polnemu urniku sem z veseljem našel čas za udeležbo na tej tekmi. Vreme je letos bilo idealno in je šlo na roke tako organizatorjem kot tudi nam tekmovalcem. Odojka na žaru sta se lepo počasi vrtela, ko je tekmovanje bilo v polnem teku, a na koncu so prišli tudi končni rezultati in odojek na mizo. Poglejmo rezultate malo podrobneje.

Pištola posamezno

V posamični konkurenci pištole je tokrat slavil moj ekipni sotekmovalec, Roman Širec iz SD Policist 2. Medalje na tem strelišču niso neznanka Romanu, saj je tokrat osvojil prvo mesto. Drugo mesto je zasedel Marko Zornik iz SD Soit Medvode, medtem ko je tretje mesto osvojil dobro znani Kevin Venta iz SD Policist 3. Kevin ima tudi mednarodni ugled v drugih disciplinah in je znova dokazal, da mu ni tuje tudi streljanje s pištolo.

Pištola ekipno

Pri pištoli ekipno so se za SD Policist 1 zbrali “prekaljeni mački” in pokazali, da še vedno znajo delati v timu ter zasluženo osvojili prvo mesto. Rems, Voglar in Kramberger so ta dan tvorili “dream team” in ni bilo dvoma, kdo lahko poseže po najvišjih stopničkah.

Na drugem mestu so se uvrstili nekdanji člani SD Devetke, tokrat za SD Policist 2. Z zaostankom le dveh krogov smo se zavihteli na drugo mesto. Ob tej priložnosti smo se z veseljem spomnili tudi na našo prejšnjo ekipo SD Devetka, ki smo osvojili ekipno zlato na tem istem strelišču na Dan Samostojnosti, 26.12. leta 2018.

Tretje mesto pa je pripadlo našim sosedem iz Hrvaške, SD Mihovil Čakovec 1.

Revolver posamezno

V revolverju posamezno je najmirnejšo roko imel Tomaž Ciglar iz SD Črešnovci, ki je s 189 krogi osvojil prvo mesto. Sledil mu je “prebujeni” Marko Rems, ki že drugo tekmo zapored za SD Policist osvaja medalje. Tretje mesto je pripadlo Deanu Zarniku iz SD Soit Medvode.

Revolver ekipno

V revolverju ekipno je prvo mesto osvojila ekipa SD Policist 1 v sestavi: Rems, Voglar in Kramberger. Tudi tukaj niso prepustili ničesar naključju. Odlična ekipa SD Mihovil Čakovec 1 v sestavi: Horvat, Jaranović in Horvat, je s 555 krogi osvojila drugo mesto, medtem ko je tretje mesto pripadlo ekipi SD Rifnik Šentjur v sestavi: Gajšek, Stojan, Doberšek.

Vsem dobitnikom medalj iskrene čestitke tudi z moje strani! V Dobrovnik se vrnemo konec leta, za Dan Samostojnosti 26.12.2023! Komaj čakamo!

Galerija slik

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

Trezor A101-Z 5
Varnostni razredi za trezorje

VARNOSTNI RAZREDI ZA TREZORJE

Varnostni razredi za trezorje – splošno Varnostni razredi za trezorje so sistemi za zaščito dragocenih predmetov, denarja in pomembnih dokumentov. Varnostni razredi so razdeljeni na

I. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

I. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je zaradi znanih razlogov, kar precej zamaknilo. Neskončno smo veseli, da se je situacija končno umirila in lahko

II. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

    Drugo kolo lige Alpe Adria je organiziral SK Maribor. Tekma se je odvila na mestnem strelišču v Melju, dne 6.4.2019. Razpis link (

VI. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

VI. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je odvilo na strelišču Agnez v Trbovljah, ki ga je organiziralo Združenje Slovenskih častnikov Trbovlje.     O

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke