III. kolo Mednarodne lige Alpe Adria 2019

Tretje kolo Mednarodne lige Alpe Adria je potekalo dne 11.5.2019 na strelišču v Melju v organizaciji SD Proarmis.

Na začetku nekaj besed o organizatorju III. kola Mednarodne lige Alpe Adria.

Kljub temu, da je SD Proarmis relativno mlad klub ima njegov ustanovitelj in predsednik kluba Bojan Jelen bogato športno strelsko zgodovino. Nekateri ga imenujejo “čudežni deček”.  Gotovo ste kdaj obiskali trgovino PROARMIS, ko se spuščate po stopnicah naletite na polico polno medalj, preprosto ne moreš jih prešteti. Vse te medalje so last Bojan Jelena. Na stenah so tudi nekatere njegove izjemne tarče (100-tke).

Bojan Jelen je velik talent, ki je osvojil nešteto naslovov od Mojstra Pištole, Mojster Revolverja, Prvak lige Alpe Adria v obeh disciplinah, zmagovalec Pokala Rifnik, zmagovalec Novoletne tekme Rečica, pa nisem naštel vseh naslovov in tisto kar sem omenil je Bojan Jelen osvojil več kot enkrat. Nekdaj prvi strelec SD Policista je kasneje dosegal izjemne rezultate v SK Maribor skupaj s asoma Gomivnikom in Vignejvičem in nato ustanovil svoj klub SD Proarmis.

Ekipe SD Proarmisa od samega začetka dosegajo izjemne rezultate. Bojanova strelska šola se je izkazala za prvovrstno, saj so v tem času našli in “izšolali” nekaj odličnih strelcev, ki za SD Proarmis nizajo odlične rezultate in po navadi je ena ali celo dve ekipi SD Proarmis med prvimi tremi. Bojanove bogate izkušnje in njegov prenos znanja na nove strelce, se je izkazal za odličen recept, kako izšolati in narediti odlične strelce, ki potem sestavljajo zmagovalne ekipe. Bojana poznam tudi osebno in je zelo srčen človek, novim strelcem nikoli ne bo odrekel pomoči oz. strelskega nasveta, če se kdo obrne nanj.

 

PIŠTOLA IN REVOLVER POSAMEZNO

Najprej si oglejmo najboljše tri pištola posamezno:

  1. mesto Bojan Jelen (na sliki spodaj) SD Proarmis I s 193 krogi. 3. kolo MLAA

2. mesto Alen Šalamun (na sliki spodaj) SD Policist I s prav tako 193 krogi a z manjšim številom desetk, kot prvo uvrščeni.

 

3. mesto Elemir Aladič (na sliki spodaj) SD Proarmis II 192 krogi.

 

Prvi dve mesti sta zasedla odlična strelca, že prej omenjeni Bojan Jelen in Alen Šalamun SD Policist I. Tretje mesto je gotovo za nekatere presenečenje, a ne rabim posebej poudarjati, da je Elemir Aladič član SD Proarmis, klub ki veliko vlaga v svoje strelce in rezultati se lahko pokažejo prav kmalu kot v tem primeru.

V revolverju posamezno so bili najboljši trije:

 

1. mesto Iztok Kajzer SD Policist III 195 krogov. Njegovo odlično tarčo si lahko ogledate na spodnji sliki.

2. mesto Darijan Gomivnik (na sliki spodaj) SK Maribor I 194 krogov.

 

3.  mesto Bojan Jelen (na sliki spodaj) SD Proarmis I s 194 krogi a z manjšim številom “mušev” kot drugo uvrščeni Gomivnik.

 

V obeh disciplinah lahko vidimo, da so rezultati zelo na tesno, po samo en krog ali število desetk, “mušev” je odločalo o boljšem.

V ligi Alpe Adria se rezultati iz leta v leto dvigujejo in so zelo konkurenčni, kar pomeni, da je iz leta v leto več odličnih strelcev in boj za prva tri mesta je zelo napet in oster. Zato na koncu mnogokrat odločajo pomembne malenkosti kot je število desetk, “mušev” ali boljša druga serija, kljub enakemu številu krogov. Za mnoge strelce več ni izziv odstreliti največ desetk ampak imeti največ “mušev”, tudi vedno več 100-tk se doseže v ligi, kar je za prejšnja obdobja v ligi bila to izjemna redkost.

 

PIŠTOLA IN REVOLVER EKIPNO

Tukaj so še ekipni rezultati, kjer ni bilo večjih presenečenj v primerjavi s I. in II. kolom Mednarodne lige Alpe Adria.

V pištoli ekipno so na prvi treh mestih blestele naslednje ekipe:

  1. SD Proarmis I (vsi na sliki spodaj) v sestavi Bojan Jelen, Nenad Vignjević, Marko Svetelšek s 572 krogi.

 

2. mesto SD Policisti III Jernej Kalšek (na sliki spodaj), Iztok Kajzer in Robert Nose so dosegli 569 krogov.

 

3. mesto SD Proarmis II v sestavi Marko Jelen (na sliki spodaj levo), Bojan Fras in Elemir Aladič (na sliki spodaj desno) s 568 krogi.

 

Kot sem že na začetku omenil klub SD Proarmis dosega že od svoje ustanovitve odlične rezultate in ima v svojih vrstah odlične strelce in vse njihove ekipe so vedno v boju za medalje. Tokrat so slavili v pištoli ekipno kar dvakrat.

SD Policist je svojo tretjo ekipo ponovno dokazal, da imajo vse njihove ekipe vrhunske strelce, če ne uspe eni, druga ekipa gotovo naredi svoj maksimum in odnese kakšno medaljo.

V revolver ekipno so najboljše tri ekipe bile naslednje:

  1. mesto, brez presenečenja, SD Proarmis s 575 krogi v sestavi Bojan Jelen, Nenad Vignejvić in Marko Svetelšek.

 

2. mesto SD Policist III Jože Močivnik (na sliki spodaj desno), Iztok Kajzer in Robert Nose so dosegli 569 krogov.

 

3. mesto je zasedla ekipa SK Maribor v sestavi Bojan Miklavc, Darijan Gomivnik (na sliki spodaj levo) in Darko Voglar (na sliki spodaj desno) s 567 krogi so se po slabšem rezultatu v disciplini pištola pobrali in pokazali, da SK Maribor tudi spada med najboljše tri.

 

Vse rezultate III. kola MLAA si lahko ogledate na tej povezavi (klik): Rezultati III. kolo MLAA 2019

Še nekaj slik iz III. kola lige Alpe Adria:

 

S tem je bilo  III. kolo Mednarodne lige Alpe Adria končano. Naslednje IV. kolo se je odvijalo 25.5.2019 na strelišču v Ljubljani.

 

 

 

 

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

V. kolo Lige Alpe Adria 2020

V. kolo Lige Alpe Adria 2020 pomeni nadaljevanje te mednarodne lige velikega kalibra. Po poletnem premoru športni strelci nadaljujemo s tekmami. To ne pomeni, da

VI. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

      VI. kolo Mednarodne lige Alpe Adria se je odvilo dne 15.6.2019 na prenovljenem strelišču SD Dušan Poženel v Rečici pri Laškem. Razpis

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke