INTERVJU GEORGE SIMIČ: ´Strelski šport je čudovit šport!´

Pred nami je prvi veliki intervju portala ŠPORTNO-STRELSTVO.

Razmišljal sem, da moram za prvi intervju izbrati človeka, ki je pustil nek pečat v športnemu strelstvu, je aktiven še danes in predstavlja nek pojem in vzgled, ter je gonilna sila, ki žene to našo Mednarodno ligo Alpe Adria naprej.

Ko združim vse to skupaj se mi samo od sebe pojavi ime: George Simič.

 

George Simič, predsednik SD Policist, sodnik, predvsem pa športni strelec in srčen človek.

 

Ko sem se leta 2012 začel ukvarjati s športnim strelstvom, sem kaj hitro opazil pri ostalih športnih strelcih, ki so imeli bistveno daljši staž od mene, da imajo globoko spoštovanje do Georga.

Ko sem postajal vedno bolj aktiven športni strelec in se vedno bolj pogosto udeleževal tekem, sem tudi sam spoznal zakaj je temu tako.

Kljub mnogim nazivom in funkcijam, ki si jih je prislužil v teh uspešnih letih športnega strelstva, je George Simič v prvi vrsti človek z velikim srcem in ogromno ljubeznijo do športnega strelstva. Njegov odnos do ljudi, poštenje in transparenten ter vesten način dela, mu je prinesel med drugim tudi naziv predsednik društva največjega športnega društva pri nas, to je Strelsko društvo Policist.

Čeprav Georga poznam sedaj kar nekaj časa, včasih mu na tekmah pomagam pri sojenju tarč, sem imel pred najinim pogovorom vseeno nekoliko treme. Vprašanja sem pilil dober teden, vsak dan. Vendar je njegova srčnost, pripravljenost in nesebična pomoč, tudi pri nastajanju našega portala, nervozo razblinila v hipu. Ko sva se usedla k mizi v, strelcem priljubljenem lokalu, Aut Caffe Melje, je pogovor stekel sam od sebe.

 

George je kot enciklopedija strelstva, z osebno zgodbo, ki jo morate slišati, prebrati. Izvedel sem mnogo stvari, ki jih prej o njem in o strelstvu nisem vedel. O njegovih začetkih, osvojitvi naslovov in vse do pisanja prve strelske knjige. Sedaj, tudi vam predstavljam njegovo zgodbo, njegov pogled in razmišljanja o športnem strelstvu in o njem samem. Pred vami je George Simič, športni strelec z velikim srcem.

 

KAKO DOŽIVLJA ŠPORTNO STRELSTVO, ZAČETKI, USPEHI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU IN POPULARIZACIJA ŠPORTNEGA STRELSTVA

 

George Simič – kaj je zate športno strelstvo in kaj ti pomeni?

Strelski šport je čudovit šport (nasmeh). Tudi na Evropskem prvenstvu, ki je bilo leta 2017 v Mariboru je bil moto: “fabulous shooting sport˝. Res je tako.
Športni strelci, tako vrhunski kot amaterski, smo si edini, da je strelstvo zraven rezultatov, sprostitev in zabava, kljub temu, da se izvaja z orožjem. Poleg tega ima strelstvo v povezavi z orožjem tudi zgodovinski pomen. Športnemu strelcu da to eno širino, ki pa je nekdo, ki orožje enači samo z nasiljem, žal ne vidi.
Strelski šport mi pomeni sprostitev in odpravo stresa, kar mi potrjujejo tudi drugi športni strelci. Tam sem samo jaz, pištola in tarča. Nikogar drugega takrat ni zraven. Tako pride do sprostitve, uživanja, veselja, sploh ko zadeneš center. Prisotna so lahko vsa čustva. Izjemen šport.

 

 

 

Kako gledaš na popularizacijo športnega strelstva?

Sem za popularizacijo športnega strelstva, kot tekmovalnega in sprostitvenega športa. Podpiram vse oblike športnega strelstva, nikakor pa nisem za tako imenovano “oboroževanje”, ko se nekdo vključi v strelsko društvo samo z namenom pridobitve orožja. To ostro zavračam, saj to nima nobene zveze s športnim strelstvom. Vsako aktivnost, delo, trud za promocijo športnega strelstva absolutno podpiram in kolikor je le možno pri tem tudi pomagam. Tudi tvoje delo, s portalom športno-strelstvo in blogom o športnem strelstvu je nekaj izjemnega in tak trud ter delo za promocijo športnega strelstva bom vedno podprl.

 

Kdaj in kaj te je pritegnilo za ta šport? Koliko let si v tem? Je bil za to “kriv” tudi tvoj poklic?

S strelskim športom sem se začel ukvarjati v drugem letniku kadetske šole (Policijska šola). To je bilo leta 1985, ko sem se odločil, da obiščem zračno strelišče. Učitelju sekcije sem rekel, da bi rad streljal z velikim kalibrom. Malo začudeno me je pogledal in vprašal: “ A kar z velikim kalibrom?” Da, sem rekel samozavestno. V roke mi je dal zračno pištolo: “ S tem se pa začne”, mi je dejal. Smeh… Na to, mi je rekel: ”Streljaj v tarčo. A znaš sploh meriti?” To sem znal, saj sem doma imel zračno puško. “Streljaj, če boš sploh kaj zadel na tarči, da vidim, če boš ti sploh s čem lahko streljal” je nadaljeval. Prvi moj strel z zračno pištolo je bil desetka. Učitelj me je debelo pogledal, češ kaj pa je sedaj to, naj še enkrat ustrelim. Odstrelil sem kar nekaj diabol v tarčo in noben strel ni bil izven črnega. Učitelj mi je nato dejal, da od jutri naprej treniram v šolski ekipi. No, tako se je začela moja strelska pot, z zračno pištolo in kasneje tudi z drugimi kalibri, ko sem počasi prišel tudi do velikega kalibra.

Potem si bil najbrž kar nekaj časa aktiven z zračno pištolo?

Da, tako je. Tekmoval sem za kadetsko šolo. V ekipi sta poleg mene bila še dva odlična strelca: Tutek Miran in Tkalec Peter, ki je še danes aktiven in je bil dolga leta član slovenske reprezentance v streljanju z zračno pištolo in pištolami drugih kalibrov. On je bil tudi v šoli najbolj zagnan. Na enem treningu je lahko izstrelil tudi 500 diabol, dokler ni bila škatlica prazna. To se mu je zelo obrestovalo, bil je najboljši od nas treh. Ker v Ljubljani praktično nismo imeli mladinske konkurence, smo tekmovali v članskih kategorijah v Ljubljanski regiji. Kot mladinci smo šli na tri državna prvenstva takratne Jugoslavije. Prvo leto smo osvojili drugo mesto ekipno, naslednje leto pa smo postali mladinski državni prvaki. Tkalec pa tretji med posamezniki. Leta 1988, ko smo že končali šolanje in pričeli delati, pa smo bili tretji in Tkalec drugi posamezno. Brez treninga pač ne gre, kar je veljalo predvsem zame. To so bili čudoviti časi in vrhunski rezultati.

 

Zenica - državni prvaki Jugoslavije 07.03.1987
Zenica – državni prvaki Jugoslavije 07.03.1987: Tutek Miran, Tkalec Peter in George Simič.

 

Se ti zdi, da je strelstvo kot šport spregledan? Bi morale določene institucije več vlagati v ta šport? Mislim predvsem na veliki kaliber in Mednarodno ligo Alpe Adria v kateri tekmujemo z velikim kalibrom.

Menim, da športno strelstvo ni ravno spregledano. Gotovo pa ni tako popularno kot ostali športi, kot so nogomet, košarka… Dejansko capljamo malo zadaj, za kar smo delno krivi tudi sami, saj se je premalo naredilo na popularizaciji tega športa. Če govoriva o preciznem streljanju je to statičen šport in zato za marsikoga ni tako zanimiv, kot recimo nogomet. Idejo o športnem strelstvo bi bilo potrebno popularizirati v tem smislu, da se prikaže ta šport v pravi luči: kaj to pomeni za samozavest, koncentracijo, potrpežljivost, vzdržljivost, natančnost in vse ostale veščine, čustva, ki jih mora tekmovalec imeti, če želi dosegati vrhunske rezultate. Potem bi bil ta šport prikazan kot zanimiv, kar bi pritegnilo večje zanimanje zanj.
Je pa bil v zadnjem obdobju, tukaj moram izpostaviti Strelsko zvezo Slovenije, narejen ogromen korak naprej, saj so se določena strelska tekmovanja predvajala kot direktni prenosi in nato posnetki tudi po televiziji. To je velikanski napredek in prava smer za popularizacijo strelskega športa.

 

NEKAJ O NJEGOVIH FUNKCIJAH V ŠPORTNEM STRELSTVU IN EKIPAH SD POLICIST

 

Od leta 1997 si predsednik SD Policist, 12. po vrsti. Kako se počutiš v tej vlogi?

Po triindvajsetih letih dela kot predsednik društva, se še vedno počutim odlično in z veseljem delam v tako uspešnem društvu s tako izjemnimi člani.

 

 

Potem je to najdaljši staž predsednika strelskega društva?

V SD Policist ja, dočim pa so v Sloveniji tudi posamezni predsedniki društev, ki imajo kar precej daljši staž. Strelsko društvo Policist je bilo ustanovljeno leta 1953. Moram povedati, da imamo v društvo zelo dobre odnose, kljub temu, da nas je kar krepko čez 500 članov. Imamo odlične odnose, odlično se razumemo. Ko imaš take člane, če lahko rečem kar sodelavce, potem je toliko lažje delati in lahko pelješ stvari v začrtani smeri. Veliko krat poudarjam, da mora biti v vseh društvih transparentnost dela na vseh področjih, predvsem pa glede financ. V vsakem trenutku mora biti jasno in vsem članom dostopno za kaj smo porabili sleherni cent društvenega denarja. Vse delamo na transparentnosti, tako da so vsi člani seznanjenimi z vsemi zadevami, ki se nanašajo na delo v društvu. To se mi zdi edino pravilno.

 

SD Policist je najštevilčnejše strelsko društvo oz. klub?

Mislim da ja. Če se ne motim, glede na število članstva, celo najštevilčnejše društvo med vsemi športnimi društvi v Sloveniji.

 

Ekipe SD policist navzven vedno delujejo kot homogene, vedno usklajene in dosegajo vrhunske rezultate. V zadnjih letih se lahko klub pohvali s številni dosežki. Morda zaupaš kako dosežete to znotraj kluba in ali imaš kot predsednik društva tudi vpliv na formiranje ekip?

Da ne bo to sedaj zvenelo avtokratsko ( smeh ). Ekipe sestavljam jaz, in sicer izključno na podlagi doseženih rezultatov v Mednarodni ligi Alpe-Adria, torej po končnih rezultatih.
Dosegamo kar visoke rezultate, kar pripisujemo odličnim posameznikom, ki jim ni težko delati in vlagati napore v treninge in druge dejavnosti, ki so potrebne za tekmovanja in odlične rezultate.

 

Pride kdaj tudi do nesoglasij in kako jih rešujete?

Kot sem že prej omenil imamo zelo dobre odnose, kljub številčnosti članov. Moram potrkati, dejansko nimamo nekih težav oz. prepirov znotraj društva. Zadeve tečejo ustaljeno, predvsem pa transparentno. To je moj nasvet vsem društvom, vodenje in delovanje društva mora biti transparentno. Ko je vse transparentno, tako kot mora biti, potem dejansko ne prihaja do nesoglasij oz. do njih pride zelo redko. Seveda se občasno najde kakšen posameznik, ki ima neka svoje videnja in želi narediti kaj po svoje, ampak večina in zdrav razum prevlada.

 

SD Policist imate več ekip in vsaka lahko poseže po najvišjih mestih. Dosegli ste ogromno uspehov. Si na katero vašo lovoriko posebej ponosen?

 

 

Največji poudarek oz. prvi focus je uspeh v Mednarodni ligi Alpe Adria. Ta liga poteka že od leta 2000. Od leta 2002 jo organizacijsko vodim jaz, kot vodja oz. predsednik koordinacije društev, ki nastopajo v tej ligi.

Dejansko imamo tri odlične ekipe, ki so med seboj skoraj enako močne, morda prva ekipa vseeno malo izstopa. Prvih 9 strelcev SD Policist je res izjemnih in močnih tekmovalcev, ki so dosegli in dosegajo izjemne rezultate, tako ekipno kot posamezno. Res pa je v zadnjem letu prevladalo SD Proarmis, tam so se zbrali odlični strelci, ta hip najboljši v Sloveniji, saj so ekipno zmagali v lanski Ligi Alpe Adria v obeh disciplinah (pištola, revolver), mi pa smo odnesli vse ostale medalje, 2. in 3. mesto ekipno v obeh disciplinah. Ampak nič hudega. Še vedno menim, da se z dobrim delom in treningom da premagati tudi njih.

 

Poleg funkcije predsednika SD Policist imaš menda še druge funkcije na ravni strelske zveze Maribor?

Sem v upravnem odboru Zveze strelskih društev v Mariboru. To je zveza, ki združuje vsa društva na območju Maribora in okolice. Upravljalec strelišča v Melju je Zveza strelskih društev v Mariboru. SD Policist pa je skrbnik tega strelišča. To je civilno strelišče in kot skrbnik poskrbimo za urejenost strelišča in vse formalnosti, ki jih zahteva zakon za delovanje civilnega strelišča (knjiga o izvajanju streljanja, strelski red, vodje streljanje, odgovorne osebe…).

 

O MEDNARODNI LIGI ALPE ADRIA

 

Organizacija oz. vodenje lige Alpe Adria je bolj ali manj v tvoji domeni. Brez tebe si te lige strelci sploh ne bi znali predstavljati. Sojenje, vodenje rezultatov, evidence, evidence rekordov itd. Vse to najbrž vzame veliko časa?

Res je, to vzame ogromno časa in priprav. V zadnjem letu smo ligo dvignili na višji, da ne rečem najvišji nivo, kar nam priznavajo tudi nekateri drugi, ki ne tekmujejo v tem sistemu. Moram povedati, da smo dobili kar nekaj pohval, katero tudi s strani Strelske zveze Slovenije. Tudi oni vidijo, da delamo dobro in kvalitetno. Pika na “i” poleg vse organizacije in vodenja so “online” rezultati. Rezultati se objavljajo ažurno, že med tekmo, na internetu, na pametnih telefonih in tablicah. Vsak tekmovalec, pa tudi ostali, lahko sedaj sproti spremlja rezultate in vidi kako se je odrezal in na katerem mestu je trenutno. Rezultati se objavljajo na spletni strani Mednarodne lige Alpe Adria: www.ligaalpeadria.com. Korak naprej pa smo naredili tudi za tekmovanja izven naše lige, kot so Mojster pištole, Mojster revolverja, itd. Ti rezultati se sprotno objavljajo na spletni strani: www.zadetek.info.

 

Dajva se dotakniti tudi nove sezone Mednarodne lige Alpe Adria 2020. Iz leta v leto se zanimanje za ta šport povečuje, kar je posledično opaziti tudi na ligaških tekmah, v večji udeležbi in včasih tudi omejitvah na tekmah glede števila tekmovalcev. Misliš, da je to zgolj trenutni trend?

Ne, menim da ni trenutni trend. Športno streljanje z velikim kalibrom je prišlo do točke svojega maksimuma, to je okoli 100 tekmovalcev na posamezno kolo lige. To je kar spoštovanja vredna številka. Pri manjših streliščih se žal včasih dogaja to, da moramo zaradi velikega zanimanja narediti kakšno omejitev, saj praktično več kot 100 tekmovalcev ne more tekmovati. Na večjih streliščih pa je lahko tudi več tekmovalcev. Rekord lige na enem kolu je 108 tekmovalcev.

Lani smo imeli že 10 tekem v ligi. Bo letos morda kaj novosti?

Ne, vse ostaja enako. 10 kol, 10 različnih organizatorjev, po celi Sloveniji, z izjemo zahodnega dela Slovenije, kjer ni toliko zanimanja za precizno streljanje z velikim kalibrom.

Nekoč majhna Liga Alpe Adria je zrasla v veliko. Se spomiš začetkov te lige? Kako je takrat potekalo vse skupaj? Vzemiva kar leto 2000, ko ste prvič začeli z Ligo Alpe Adria.

Takrat smo začeli s sedmimi koli. Tekmovanja niso potekala bistveno drugače, kot danes, smo pa napredovali v obdelavi podatkov, rezultatov, objavo biltenov. Takrat smo vse vodili ročno, ni bilo takšne ažurnosti in hitre obdelave podatkov, kot je danes.
Drugačen je bil tudi razpored. Danes naredim mikročasovnico in jo že dva dni pred tekmo pošljem po e-naslovih vsem tekmovalcem. Takrat pa so se vsi tekmovalci zbrali zjutraj ob 8.00 uri in počakali do svojega nastopa. Tekma je tako za tekmovalca trajala ves dan. To je mogoče imelo tudi svoje prednosti, saj je bilo več skupnega druženja in izmenjave izkušenj. Sedaj, ko je za vsako kolo narejena mikročasovnica, pa tekmovalec pride nekoliko prej in odstreli ter nato običajno kmalu zapusti tekmovanje, no nekateri pa celo počakajo do konca, do podelitve pokalov in medalj.

 

NJEGOV POGLED NA PREDLOG ZAKONA O OROŽJU IN VARNOSTNO OROŽJE

 

Nekaj besed o novem predlogu zakona o orožju, ki je trenutno v sprejemanju. Se ti zdi, da je pravilno zastavljen in ali gre v pravo smer?

Ne, menim, da ni ravno posrečen in pravilno zastavljen. Žal nekateri v Sloveniji zelo čudno gledajo na orožje in strelski šport in potem sprejemajo odločitve, ki nimajo neke realne podlage. Sploh je absurdno, ko povezujejo terorizem z legalnim orožjem. V Sloveniji praktično skorajda ni kaznivih dejanj, pri katerih bi bilo uporabljeno strelno orožje, kajšele, da bi bilo povezano s terorizmom. Statistično gledano je že samomorov z legalnim orožjem zelo malo, še manj pa hujših kaznivih dejanj kot je umor. Te tragedije, ki se zgodijo z orožjem, se povečini zgodijo z ilegalnim orožjem. To bi morali ločiti. Preprosto ni potrebe po zaostrovanju zakona, saj je že obstoječ zakon o orožju dovolj rigorozno zastavljen.

 

Meniš, da bi ostali aktivni športni strelci morali biti bolj aktivni in udeleženi pri sprejemanju novega zakona o orožju?

Kar nekaj zadev smo predlagali, vsekakor pa bi lahko bil večji odziv. Da, lahko bi bili in morali bi biti bolj aktivni.

 

Varnostno orožje. Teh orožnih listin je kar veliko. Ali ne bi ravno tukaj država morala večkrat preverjati imetnike teh listin? Namreč športni strelec redno trenira, imetnik orožne listine za varnost pa po navadi sploh ne pride, ne na tekme ne na trening.

Teh orožnih listin je kar nekaj. Brez slabe vesti lahko rečem, da osebno ne vidim potrebe, da bi se te orožne listine izdajale.
Največjo pomanjkljivost pri tem vidim namreč vidim v tem, da v zakonu ni nikjer točno določeno, v katerih primerih lahko imetnik orožne listine za varnost uporabi orožje, dočim ima recimo policist taksativno našteto, v katerih primerih sme uporabiti strelno orožje. Ta prosti preudarek posameznika, ki ima orožni list za varnost, kdaj bo uporabil orožje, mi ne gre v noben kontekst. Iz mojega aspekta imamo državne organe, ki ščitijo ljudi in ni potrebe, da bi se posameznik moral sam braniti, s tem da bi na nekoga streljal. Posledice, ki bi pri taki uporabi orožja nastale, so lahko zelo hude.

 

GEORGE SIMIČ KOT SODNIK IN ŠPORTNO STRELSTVO VELIKEGA KALIBRA

 

 

Bi rekel zase, da si strog strelski sodnik?

Ne, nisem (nasmeh). Nisem prestrog, tako bom rekel ?.
Sem državni sodnik, licenciran pri Strelski zvezi. Sodil sem tudi na nekaterih res velikih tekmovanjih (državna prvenstva Slovenije, ISSF svetovni pokal, treh evropskih prvenstvih z različnim orožjem…), na kar sem še posebej ponosen.  

 

 

Vloga linijskega sodnika. Nekateri strelci so mnenja, da strelski sodniki na linijah včasih delujejo preveč ohlapno in premalo opozarjajo tiste sicer redke prestopnike ( naslanjanje, nedovoljen ročaj, motenje z govorjenjem ostalih, stranska blenda). Nekateri sodniki se preprosto bojijo ukrepati, saj bi nastale zamere po prepričanju nekaterih.
Povečini ocenjuješ tarče, domala na vseh tekmah v Ligi Alpe Adria, nisi na liniji, si pa s problematiko seznanjen. Kaj meniš? Kako bi se morali lotiti tega problema in kaj svetuješ sodnikom na liniji.

Vsekakor bi morali malo bolj paziti na tiste redke prestopnike in dosledno slediti pravilom. Vsi strelci so seznanjeni s pravilnikom Mednarodne lige Alpe Adria in mednarodnimi strelskimi pravili ISSF. Tiste, ki nehote kršijo pravila je vsekakor potrebno opozoriti in v primeru nadaljnjih kršitev zoper njih tudi ukrepati. Tisto kar pa mene močno moti, pa so tisti, ki zavestno kršijo pravila. Takšni tekmovalci zame niso športniki in menim, da za njih ni prostora med športnimi strelci. Zoper takšne bi morali najostreje ukrepati in jih izločiti iz naših vrst. Če povzamem, ja glavni sodnik na tekmi se mora odzvati na kršitve in ustrezno ukrepati.

Bonton na strelišču. Meniš, da bi to moralo biti večkrat poudarjeno?

V našem društvu, SD Policist, izvajamo interne tečaje, za vse naše nove in stare člane. Na teh internih tečaj ponovimo vsa varnostna pravila, streliški red, hišni red, osnove streljanja in tudi ostale stvari, kot je bonton oz. vse kar sodi k strelskemu športu.

Športno strelstvo velikega kalibra je na štajerskem zelo razvito. Imamo največ klubov velikega kalibra in tudi strelišč. Kako gledaš na to? Kaj meniš zakaj drugje ni tako razvito oz. vsaj ne v taki meri.

Velik kaliber se je dejansko na štajerskem koncu prijel malo bolj kot drugje, kar se tiče preciznega strelstva z velikim kalibrom. Drugje imajo večjo poudarek na zračnem orožju. Osnova našega strelskega športa pa je ravno zračno orožje. Tu so možnosti ogromne, državno, evropsko, svetovno prvenstvo ter olimpijske igre. Pri našem športu, ki je bolj amaterski ni toliko stopničk. Smo pa razmišljali, da bi naredili amatersko evropsko prvenstvo velikega kalibra in v tej smeri tudi že nekaj delamo.

To je zelo vesela in vzpodbudna novica, glede ideje o evropskem prvenstvu velikega kalibra. Bomo spremljali zadevo tudi na portalu Športno strelstvo.

 

GEORGE SIMIČ KOT TEKMOVALEC ŠPORTNEGA STRELSTVA

 

Tvoja najljubša disciplina. Revolver ali pištola?

Če me sprašuješ v kateri sem trenutno boljši? Trenutno je to revolver ?.

Morda veš koliko medalj si osvojil?

Nasploh jih je kar nekaj. V Ligi Alpe Adria pa sem bil na stopničkah 9-krat. Imam pa v ligi vse medalje v obeh disciplinah: zlato, srebrno in bronasto.

 

 

Tvoj najboljši rezultat pištola in revolver?

Na tekmi je to bilo 194 krogov, posamezno ena serija pa 99. V obeh disciplinah enako.
Iz treninga pa imam tudi eno stotko. Samo eno in verjetno bo ostala edina (ha ha).

 

Kaj bi predlagal oz. svetoval vsem novim, športnim strelcem? Čemu naj sledijo za dosego čim boljšega rezultata. Poznaš kakšen recept?

Recept je v bistvu enak, kot za vse ostale športe. Strelec mora imeti močno voljo, biti mora vztrajen in imeti jasno postavljene cilje, le tako bo dosegel vrhunske rezultate.

 

Ko se boš lahko poklicno upokojil ali bo potem ostalo še več časa za športno strelstvo?

Ko bo prišel ta čas, se bom dejansko še bolj angažiral na področju strelstva, kolikor je pač še to možno.

 

GEORGE SIMIČ KOT ZBIRATELJ

 

Slišal sem tudi, da imaš poleg strelstva še en hobi, to je zbiranje značk. Drži?

Ne bo držalo ravno tako. Pri zbirateljstvu sem se specializiral za zbiranje vsega kar se tiče oz. je povezano s strelstvom. Zbiram strelske značke, embleme , kape, trake, kulije, nalepke… in nenazadnje strelske kovance. Marsikdo sploh ne ve, da obstajajo strelski kovanci. Obstajajo različni, vseh vrst in različnih barv. Zbirateljstvo mi pomeni lepo popestritev pri ukvarjanju s strelskim športom.

 

 

 

 

 

 

 

GEORGE SIMIČ KOT PISATELJ

 

Izvedel sem, da pišeš knjigo o športnem strelstvo. O čem govori knjiga, kaj te je navdihnilo k temu projektu in v kateri fazi je trenutno projekt?

Res je. Projekt bi že moral biti končan. Morda sem preveč razširil zadevo in imam sedaj nekaj težav glede tega. V bistvu bo o športnem streljanju s pištolo in revolverjem. V knjigi bo zajeto vse od zgodovine orožja in strelstva, do opisov orožja ter osnov streljanja ter vseh vrst priprav športnega strelca.

Bo to prva tovrstna knjiga na to temo?

Takšna mislim da ja.

Zelo zanimivo. Prosim, da nas obvestiš ko bo knjiga gotova. Z veseljem preberem takšno
knjigo. Gotovo bo zanimala tudi naše bralce bloga o športnem strelstvu.

 

KOT RAZVIJALEC STRELSKIH PRIMOČKOV

 

Si lastnik našega kovčka za orožje Alpe Adria, ki je bil izdelan s tvojo pomočjo in tvojimi priporočili. Kaj meniš o njem?

Kovček je super. Omogoča prenos dveh velikih kosov orožja dolžine 6 col ter drugih pripomočkov in ostalega strelskega pribora. Kovček je vrhunski!

Bi ga priporočil ostalim strelcem?

Absolutno!

 

George hvala za tvoj čas! Klepet s tabo je bil poučen in nadvse zanimiv.

 

 

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

VI. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

      VI. kolo Mednarodne lige Alpe Adria se je odvilo dne 15.6.2019 na prenovljenem strelišču SD Dušan Poženel v Rečici pri Laškem. Razpis

KOLEDAR STRELSKIH TEKMOVANJ VK 2020

 Objavljamo koledar strelskih tekmovanj VK 2020   OSTALE STRELSKE TEKME VK 2020   17.10.2020 MOJSTER REVOLVERJA SK Maribor   Razporede ostalih tekem bomo objavljali sproti

V. kolo lige Alpe Adria 2019

      Lep strelski pozdrav vsem skupaj! Danes bom povzel rezultate V. kola MLAA, ki se je odvijalo 8.6.2019 na strelišču v Melju v

II. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

    Drugo kolo lige Alpe Adria je organiziral SK Maribor. Tekma se je odvila na mestnem strelišču v Melju, dne 6.4.2019. Razpis link (

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke