II. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

Pozdravljeni strelke in strelci, ter vsi ljubitelji športnega strelstva.

Pred vami je reportaža iz II. kola Lige Alpe Adria 2020, ki se je odvila na strelišču v Melju 13.6.2020, v organizaciji SD Proarmis.

Ne rabim izgubljati mnogo besed o tem velikem društvu SD Proarmis. Večini je dobro znan, posebej po njihovih uspehih. So lanski ekipni zmagovalci tako v pištoli in revolverju. V tem drugem kolu so vsekakor dokazali, da so letošnji cilji vsaj enaki.

Ta dan je bil vsekakor njihov. Ne samo v organizacijskem smislu ampak tudi po številu medalj. Celo več. V organizaciji oz. sojenju so šli korak dlje in linijski sodniki oz. njihovi pomočniki so spremljali nekatere strelce in njihove tarče celo z spektivi. Vsaj tako je bilo v moji skupini. Le ugibam lahko ali se bo ta trend ohranil tudi na prihajajočih tekmah.

Strelska legenda in predsednik SD Proarmis Bojan Jelen, je izbral okoli sebe same strelske ase, ki so iz leta v leto boljši. Marsikdo že celo na glas razmišlja, da postajajo nepremagljivi. Ne samo z eno odlično ekipo, ampak se lahko pohvalijo celo s tremi odličnimi ekipami.

Tekme se je udeležilo 100 strelcev, ekip je bilo 31.

Pojdimo lepo po vrsti. Najprej rezultati posamezno.

 

PIŠTOLA POSAMEZNO

Prvo mesto v disciplini pištola je osvojil Bojan Fras SD Proarmis III. S 193 krogi je razorožil konkurenco in prepričljivo zmagal. Je že res, da Fras zna odlično zaigrati tudi na tarčo, da je vse v samem centru. Mirna roka in samozavest, ki jo je pridobil skozi prejšnje sezone, sta ga tokrat pripeljali na sam vrh. Čestitke, tudi z naše strani!

1. mesto pištola Bojan Fras.

Na drugem mestu je Frasu sledil nekdanji prvak Lige Alpe Adria, nihče drug kot Bojan Jelen s 192 krogi.

2. mesto pištola Bojan Jelen.

Jelen že dolgo let dosega izjemne rezultate v Ligi in tudi na drugih strelskih tekmah. Prvovrsten strelec, ki zna svoje znanje in veščine prenesti tudi na mlajše generacije.

Tretje mesto je tokrat pripadlo Darijan Gomivniku, SK Maribor I. S 191 krogi je zaključil prva tri najvišja mesta v disciplini pištola.

Pištola 3. mesto Darijan Gomivnik.

 

Najboljši v pištoli: Gomivnik, Jelen in na sredini Fras.

REVOLVER POSAMEZNO

V disciplini revolver, se je vrstni red nekoliko obrnil. Najvišje mesto je osvojil Darijan Gomivnik, SK Maribor I. S 193. krogi je »zakuhal« dovolj za najvišje mesto.

Revolver 1. mesto Darijan Gomivnik.

 

Odlično drugo mesto, je z enakim številom krogov 193, osvojil Bojan Fras SD Proarmis III, ki je imel eno desetko manj, kot Gomivnik.

Revolver 2. mesto Bojan Fras.

 

Tretjo stopničko je ponovno osvojil Frasov klubski kolega, Bojan Jelen SD Proarmis I, s 190. krogi.

Revolver 3. mesto Bojan Jelen.

 

To so bili najboljši trije, ki so blesteli tako v disciplini pištola in uspeh, v malenkost drugačnem vrstnem redu, ponovili še v disciplini revolver.

Najboljši trije pištola in revolver: Jelen, Gomivnik, Fras.

Vsem iskrene čestitke!

 

PIŠTOLA EKIPNO

V disciplini ekipno pištola so na drugem kolu zasluženo slavili SD Proarmis III. Dosegli so 567 krogov. Poleg Frasa sta blestela Beganović in Šnut. Pokazali so, da so uigrana ekipa in gotovo letos ciljajo na sam vrh.

Zmagovalci ekipno pištola SD Proarmis III: Fras, Šnut, Beganović.

Na drugem mestu so pristali SK Maribor I, v sestavi: Hirz, Gomivnik in Voglar. Dosegli so 566 krogov in vknjižili še eno ekipno medaljo. Pištola jim letos očitno dobro nese.

2. mesto ekipno pištola SK Maribor: Hirz, Voglar, Gomivnik.

Tretje mesto so s 565 krogi zasedli odlični SD Policist I: Kovač, Kajzer in Šalamun.

3. mesti ekipno pištola SD Policist I: Šalamun, Kovač, Kajzer.

Opazimo lahko, da bo letos boj za najvišja mesta hud, saj si ekipe sledijo tesno ena za drugo s samo enim krogom razlike.

 

REVOLVER EKIPNO

 

Ekipno revolver je ponovno slavil SD Proarmis III: Beganović, Fras, Šnut, s 568. krogi. Ta dan je bil popolnoma njihov. Vknjižili so obe ekipni zmagi v obeh disciplinah in zasluženo slavili. Kljub pritisku so uspeli obdržati mirno roko in mirne živce. Pokazali so odločnost in zanesljivost, ki jim je prinesla dvojno zlato odličje.

1. mesto ekipno revolver SD Proarmis III: Fras, Šnut, Beganović.

 

Srebro so s 564. krogi osvojili SD Proarmis I: Jelen, Vignjević in Svetelšek. Dopolnili so uspeh klubskih kolegov.

2. mesto ekipno revolver SD Proarmis I: Jelen, Vignjević, Svetelšek

 

Tesno za petami, na tretjem mestu so jim sledili SD Policist I, z enakim številom krogov: Kovač, Kajzer, Šalamun. Odločale so potankosti. Vseeno je to bil ta dan že drugi ekipni uspeh SD Policista.

3. mesto ekipno revolver SD Policist I. Na sliki: Kovač, Šalamun.

 

Tukaj si lahko ogledate vse rezultate: Rezultati 2 kolo 2020(klik).

Tako je bilo II. kolo Lige Alpe Adria končano z velikim slavjem SD Proarmisa.

Ni popuščanja, že naslednjo soboto, 20.6.2020 bo III. kolo Lige Alpe Adria 2020, ki ga organizira SD Devetka na strelišču v Melju. Do takrat pa moramo pridno trenirati.

 

GALERIJA TARČ II. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

Tarča Bojan Fras revolver.

 

Tarča Darijan Gomivnik revolver.

 

Tarča Nenad Vignjević revolver.

 

GALERIJA SLIK II. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

VIII. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

Pozdravljeni vsi skupaj. Tokratni blog bo povzetek 8. kola Mednarodne lige Alpe Adria 2019, ki se je odvil 7.9.2019 na strelišču Agnez Trbovlje v organizaciji

VI. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

      VI. kolo Mednarodne lige Alpe Adria se je odvilo dne 15.6.2019 na prenovljenem strelišču SD Dušan Poženel v Rečici pri Laškem. Razpis

OSTALE STRELSKE TEKME

7. Pokal Kidričevo 2023

V soboto 10.06.2023 se je odvil že 7. Pokal Kidričevo. Vedno se rad vračam na to strelišče, kjer sem tudi prvič stal na stopničkah v

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke