III. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

3. KOLO LIGE ALPE ADRIA MEDALJE

 

Pozdravljeni!

Danes objavljam reportažo III. kola Lige Alpe Adria 2020! Tekma se je odvila 20.6.2020 na strelišču v Melju.

Tekmo je organiziralo Strelsko društvo Devetka, društvo za katerega tekmujem že dlje časa. SD Devetka, kot že nekateri veste je majhen klub, vsaj po številu članov, zato je bila organizacija tega kola za nas ponovno izziv. Vendar z dobra voljo članov in simpatizerjev, ki jim ni težko poprijeti za nobeno delo nam je tudi letos uspelo izpeljali tekmo do konca in na nivoju.

V imenu predsednika društva SD Devetka, Miran Žvajkerja, hvala vsem članom, ki so nesebično pomagali pripeljati tekmo do konca in seveda hvala vsem udeležencem.

Posebna zahvala Georgu Simiču, ki nam vsako leto pomaga pri tarčah in rezultatih. Brez njega bi bilo vse veliko težje. Če še kdo po kakšnem čudnem naključju ne ve kdo je George Simič, je tukaj poveza do intervjuja, ki ga je opravil naš portal v marcu 2020: https://sportno-strelstvo.si/intervju-george-simic/.

 

RAZPIS

 

MIKROČASOVNICA III. KOLO LIGE ALPE ADRIA

Mikročasovnica III. kolo MLAA 2020Tekme se je udeležilo 99 tekmovalcev, ekip je bilo 29.

 

PIŠTOLA POSAMEZNO

Pištola posamezno III. KOLO 

Pištolo posamezno je najbolje odstrelil Nenad Vignjevič, SD Proarmis I, s 194 krogi je prepričljivo osvojil najvišje stopničke. Zelo zbran in miren strelec, ki ga morebiten kak slab strel nikakor ne vrže s tira, ampak se umiri in odstreli do konca perfektno.

Na drugem mestu je pristal Darijan Gomivnik, SK Maribor I, s 192 krogi.

Gomivnik&Vignjević prvo in drugo mesto pištola
Gomivnik 1. mesto pištola posamezno in Vignjević 2. mesto si športno čestitata ob prevzemu medalj.

 

Na skupni lestvici Lige Alpe Adria 2020, sta Vignjević in Gomivnik trenutno v pištoli samo eno piko narazen. Za ovratnik njima diha Bojan Fras. Do konca lige je sicer še sedem kol, a napovedujem, da bo letos boj za naslov prvaka v posamezni disciplini zelo napet. Najbrž kot še nikoli do sedaj. Podobno kaže tudi v ekipnih disciplinah.

Tretjem mesto za SD Policist, je dosegel Iztok Kajzer, s prav tako 192 krogi, a manj desetkami, kot drugo uvrščeni. Če ne bi malo zatajila pištola, skoraj ne dvomim, da bi bil rezultat še boljši. Vseeno čestitke za medaljo, za zbranost in da je šlo odstreliti do konca. Takega pritiska ne zmore vsak.

 

 

REVOLVER POSAMEZNO

Revolver posamezno III. kolo

V disciplini revolver posamezno je lanski prvak Darijan Gomivnik, SK Maribor I, deklasiral konkurenco in s 196 krogi zanesljivo slavil. Njegov stari revolver ZKR še ni za v sef, da se pozabi, ampak še kako dobro služi Gomivniku. Vseeno naj povem, ker poznam kar nekaj takih, ki slepo verjamejo, da je vse odvisno od orožja in znamke, da to ne drži povsem. Predvsem mirna roka, zbranost in jasno oko, je tisto kar prinese tako izjemen rezultat.

1. mesto revolver posamezno DArijan Gomivnik, SK Maribor I.
1. mesto revolver posamezno DArijan Gomivnik, SK Maribor I.

 

Zavidljivo drugo mesto v revolverju je presenetljivo dosegel Branko Kramberger, SD Fenix I in spomnil, da kljub odhodu Beganovića k SD Proarmis, SD Fenix še najde odlične strelce. Ali bodo rezultati konstantni bomo videli že na naslednjem kolu.

Iskrene čestitke pa iz naše strani, saj smo opazili koliko trenira Kramberger in rezultati so končno tukaj. Bravo!

Tretje mesto v revolverju je pripadlo Bojan Frasu, s 193 krogi. Ponovno je pokazal, da letos cilja še višje, tako ekipno, kot posamezno.

3. mesto revolver posamezno Bojan Fras, SD Proarmis III.
3. mesto revolver posamezno Bojan Fras, SD Proarmis III.

 

PIŠTOLA EKIPNO

V pištoli ekipno so tokrat karte nekoliko premešali SD Policist I. V sestavi: Kovač, Kajzer in Šalamun so blesteli in dosegli 571 krogov. Pred ostalimi so zmagali z veliko prednostjo.

1. mesto pištola ekipno
1. mesto pištola ekipno SD Policist I. Na sliki Šalamun in Kovač ob prevzemu pokala.

Drugo ekipno mesto so osvojili SD Policist II: Kos, Gajšek, Nose. Dosegli so 564 krogov. Resnično prekaljeni mački, ki znajo ciljati samo še skozi muš.

2. mesto pištola ekipno
2. mesto pištola ekipno SD Policist II. Na sliki del ekipe: Nose in Gajšek ob prevzemu medalj.

 

Bron v pištoli ekipno je osvojila ekipa SK Maribor I. Za Ligo Alpe Adria 2020 na novo formirana prva ekipa SK Maribor je dosegla 563 krogov in tudi tokrat so stali na stopničkah: Hirz, Gomivnik, Voglar.

3. mesto pištola ekipno
3. mesto pištola ekipno SK Maribor I: Hirz, Voglar, Gomivnik.

 

REVOLVER EKIPNO

REVOLVER EKIPNO III. KOLO

V revolver ekipno je blestela ekipa SD Proarmis III: Beganović, Fras, Šnut. Dosegli so 573 krogov in zasluženo odnesli zlato medaljo in pokal.

1. mesto revolver ekipno
1. mesto revolver ekipno SD Proarmis III: Fras, Šnut, Beganović.

Marsikdo ne ve, zakaj letos tile fantje tekmujejo pod tretjo ekipo, naj povem, da ima to za njih simboličen pomen. Njihov predsednik Bojan Jelen je prvič osvojil naslov prvaka, ko je prav tako bil v tretji ekipi, takrat še za SD Policist. Upam, da sem pravilno povzel njegove besede. To povedano, vemo da fantje letos ciljajo na sam vrh. Znajo pokazati neverjetno zbranost, tudi če gre kakšen strel v osmico se znajo pobrati in do konca naredijo maksimum. V tem se kaže kvaliteta ekipe.

 

Srebro v revolver ekipno so pobrali odlično razpoloženi SK Maribor I: Hirz, Gomivnik, Voglar. S 571 krogi so dosegli ponovno ekipno odličen rezultat. Pri tem moram povedati, da še niso pokazali vsega in po treningih sodeč, ki jih spremljam, je še veliko rezerve, ki se bo slej kot prej pokazala tudi na tekmah.

2. MESTO REVOLVER EKIPNO
2. mesto revolver ekipno SK Maribor I. Hirz, Voglar in Gomivnik ob prevzemu medalj.

 

Tretje mesto je osvojila ekipa SD Policist I: Kovač, Kajzer in Šalamun. Dosegli so 570 krogov. Fantje se iz kola v kolo odlično odrežejo in so trenutno ekipno revolver v skupnem seštevku prvi. To je ekipa, ki zna držati tempo do konca lige.

3. mesto revolver ekipno
3. mesto revolver ekipno SD Policist I. Na sliki ob prevzemu odličja Kovač in Šalamun.

Tako, prišli smo do konca reportaže III. kola Lige Alpe Adria 2020. Vse rezultate III. kola si lahko ogledate na tej povezavi (klik): Rezultati 3. kolo 2020.

Ne prezrite, spodaj tudi video in galerije slik iz III. kola Lige Alpe Adria 2020.

Naslednje kolo je 4.7.2020 v Ljubljani v organizaciji ŠD ZPE.

 

VIDEO III. KOLO LIGE ALPE ADRIA POSNETEK IZ TEKME

 

TARČE III. KOLO

Tarča Branko Kramberger Revolver 1

 

Tarča Branko Kramberger Revolver 2

 

Tarča Gregor Fekonja Revolver

Tarča Marko Bilić Pištola

GALERIJA SLIK III. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

 

Delite na:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Ne spreglejte ...

VII. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2020

VII. kolo Lige Alpe Adria 2020 se je odvilo v prelepem, zelenem kraju Rečica pri Laškem. Vreme je bilo čudovito in tako tudi idealni pogoji,

IV. POKAL KIDRIČEVO

  V soboto 11.7.2020 se je že četrtič zapored odvila tekma za Pokal Kidričevo. Štiri leta nazaj, ko je SD Kidričevo prvič organiziral to tekmo,

II. KOLO LIGE ALPE ADRIA 2019

    Drugo kolo lige Alpe Adria je organiziral SK Maribor. Tekma se je odvila na mestnem strelišču v Melju, dne 6.4.2019. Razpis link (

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke